G. Landsbergis: ES sankcijų sąrašą galėtų papildyti „Rosatom“ | kl.lt

G. LANDSBERGIS: ES SANKCIJŲ SĄRAŠĄ GALĖTŲ PAPILDYTI „ROSATOM“

Sankcijų Rusijai sąrašą galėtų papildyti Rusijos valstybinės energetikos korporacija „Rosatom“, sako Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje pirmadienį dalyvavęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„ES priimtos sankcijos veikia, tačiau yra dar daug įmonių ir sektorių, kuriais galime ir turime papildyti sankcijų sąrašus. „Rosatom“ – viena iš jų. Tačiau svarbiausia aiškiai įsivardinti, kad visi siekiame Ukrainos pergalės – ir visi siekiame Rusijos pralaimėjimo“, – ES ministrų susitikime sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Užsienio reikalų taryboje ES ministrai patvirtino naują Europos taikos priemonės paketą, iš kurio bus skirta karinė pagalba Ukrainai. Ministrai taip pat pritarė naujam sankcijų Iranui paketui, kuriame įrašytos 37 naujos Irano režimo bendrininkų pavardės, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Reaguojant į situaciją Armėnijos ir Azerbaidžano pasienyje, Užsienio reikalų taryba pritarė ES civilinės misijos Armėnijoje steigimui, kuria siekiama sumažinti įtampą pasienyje.

„Šios dienos Užsienio reikalų taryba yra žingsnis svarbių sprendimų link ir susitikimo dinamika rodo, kad nepaisant nuomonių įvairovės prie ES stalo visi esame vieningi,“ – apie susitikimą sakė G. Landsbergis.

Diplomatams svarstant tolimesnes sankcijas bei dešimtąjį jų paketą Rusijai G. Landsbergis sako, kad Lietuva siekia suvienodinti sankcijas Baltarusijai ir Rusijai. Jo teigimu, toks suvienodinimas „uždarytų kelius per Baltarusiją prekėms pasiekti Rusiją“.

Iki šiol ES sankcijų ribojimai numatyti asmenims, kai kurioms įmonėms, bankams, kanalams, technologijoms  ir kitiems objektams. Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios priimti devyni sankcijų paketai.

 

Gairės: Gabrielius Landsbergis, sankcijos Rusijai, karas Ukrainoje, Rosatom
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS