G. Landsbergis: galutinei Ukrainos pergalei reikia ir ginklų, ir paramos | kl.lt

G. LANDSBERGIS: GALUTINEI UKRAINOS PERGALEI REIKIA IR GINKLŲ, IR PARAMOS

  • 2

Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos JAV, Niujorke, paraštėse užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis su Bukarešto devintuko kolegomis aptarė NATO darbotvarkę, veiksmų koordinavimą, stiprinant paramą Ukrainai, trečiadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Bukarešto devintuko susitikimas šiandien darkart patvirtino bendrą pasiryžimą – sutelktomis tarptautinės bendruomenės pastangomis padėti Ukrainai pasiekti pergalę prieš Rusiją. Nors Ukraina kasdien vis ryžtingiau atkovoja Rusijos okupuotas teritorijas, galutinei pergalei reikia ir ginklų, ir humanitarinės paramos, ir tarptautinių teisinių mechanizmų aktyvavimo“, – pranešime cituojamas ministras.

Susitikime užsienio reikalų ministrai ir JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojai taip pat aptarė atsaką į Kinijos keliamus iššūkius ir politiką Baltarusijos atžvilgiu.

Bukarešto devintuko iniciatyva yra devynių šalių politinio bendradarbiavimo platforma, skirta stiprinti euroatlantinį saugumą tarp Lietuvos, Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos ir Vengrijos.

GALERIJA

  • G. Landsbergis: galutinei Ukrainos pergalei reikia ir ginklų, ir paramos
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lanbirka

Su savo austeja prisivogete is Lietuvos milijonus tai dabar galite ir remti ir islaikiti ukrainecius nors ir 10 metu tai padaritute nors viena gera darba bet ne geriau ir toliau apvogineti Lietuvos zmones GIEDA!!!

idijotui GABRIELIUI--labiausiai trūksta PROTO bei

s u v o k i m o --kad galėtų į v e r t i n t i įvykius UKRAINOJE,- Šis t i p a s NEGEBA pakartoti tai , ką jam sako JANKIAI.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS