G. Landsbergis: kaltindamas Vakarus ruošiant išpuolius A. Lukašenka šaukiasi dėmesio | kl.lt

G. LANDSBERGIS: KALTINDAMAS VAKARUS RUOŠIANT IŠPUOLIUS A. LUKAŠENKA ŠAUKIASI DĖMESIO

Kaltindamas Vakarus ruošiant išpuolius prieš Baltarusiją jos autoritarinis vadovas Aliaksandras Lukašenka šaukiasi dėmesio šalies ekonomikai eižėjant į šipulius, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Visi tie kalbėjimai man primena tokį pagalbos šauksmą. Iš mūsų turimos informacijos, ekonomika yra šipuliuose, subyrėjusi, dėl sankcijų, dėl izoliacijos. Reikia turėti galvoje, kad tai yra daug silpnesnė valstybė nei Rusija, visom prasmėm, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis. – Politiškai A. Lukašenka neturi jokio panašaus legitimumo kaip Rusija, ir nesėkmingai vykstantis Rusijos karas, panašu, kad tempia Baltarusiją į globalios izoliacijos duobę“.

Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „BelTA“ pirmadienį cituoja A. Lukašenkos kaltinimus NATO ir kai kurioms Europos šalims, esą jos planuoja išpuolius prieš Baltarusiją.

Visi tie kalbėjimai man primena tokį pagalbos šauksmą. Iš mūsų turimos informacijos, ekonomika yra šipuliuose, subyrėjusi, dėl sankcijų, dėl izoliacijos.

Anot „BelTA“, saugumo klausimams skirtoje konferencijoje A. Lukašenka taip pat teigė, esą Lenkijoje, Lietuvoje ir Ukrainoje pradėti rengti baltarusių radikalų kovotojai, kurie turėtų Baltarusijoje vykdyti sabotažo aktus, teroristinius išpuolius, organizuoti karinį ir tai tampa tiesiogine grėsme.

„Bandymas šaukti apie įvairius kaimyninių valstybių ruošiamus veiksmus yra dėmesio patraukimas, galbūt vienintelis dalykas, ko jis (A. Lukašenka) tikisi, kad tokiu būdu sukeltų ukrainiečiams papildomų problemų, siekiant išlaikyti pajėgas šiaurinėj Ukrainos dalyje, bet ukrainiečiai tą seniai darė ir tas rizikas mato panašiai kaip mes“, – tokius A. Lukašenkos pareiškimus komentavo G. Landsbergis.

Jis taip pat patvirtino, jog jokių žinių apie galimas provokacijas iš Baltarusijos nėra ir grėsmės lygis nepakitęs.

„Faktai, kuriuos mes turim, tiek iš viešų šaltinių, tiek iš mūsų tarnybų, kol kas neleidžia matyti jokių veiksmų, kurie būtų nukreipti prieš Lietuvą, kaip nors keistų mūsų situaciją. Tiesą sakant, ganėtinai priešingai, technika yra išvežama iš Baltarusijos, panašu, kad ji bus panaudota prieš Ukrainą, greičiausiai fronte, tiesiog Rusijai trūksta nuosavos ginkluotės ir ji telkia viską, ką gali, paimdama ir iš Baltarusijos“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

virpa

kinkos anūkui ...... gudų prezidentas Kinijoje vieši , o gal dar ir Taivani aplankyti sumanys - matyt klimato atšilimas

ach tie vakarai

100 milijonų nužudytų amerikos indėnų. Indija, Afrika - dievas nežino kiek. Vokiečių civilių žudymas - 600 000. Atominės ant Japonijos miestų - vieninteliai tokie skata iobai tik jankio makakiniai.Vietnamas - 5 milijonai civilių, Jugoslavija, Irakas - dievas žino. Ir nevadina žudikų žudikais, sankcijų išsigimėliam nėra.

AR TAI VARŽYBOS????

Kur ta statinė ,ant kurios BABKA šaukiasi dėmesio? Bus faina išgirst ,bėgsiu paklausyt.... Neteko patirt tokios laimės .Išgirst ,kad LUKAŠENKA bus pirmas .... mūsiškių veiklas aplenks....Suprantu ministerio pergyvenimus--nebus pirmas ,o ir kiti....VISUR IR VISADA pirmi ,o čia Babka nosį nuvalė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS