G. Landsbergis kviečia I. Šimonytę vesti konservatorių sąrašą Seimo rinkimuose | kl.lt

G. LANDSBERGIS KVIEČIA I. ŠIMONYTĘ VESTI KONSERVATORIŲ SĄRAŠĄ SEIMO RINKIMUOSE

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako siūlysiantis Ingridai Šimonytei vesti konservatorių sąrašą kitų metų Seimo rinkimuose ir sėkmės atveju formuoti Vyriausybę.

„Vertindamas augantį pasitikėjimą, kurį gavo I. Šimonytė, aš kviesiu Ingridą vesti Tėvynės sąjungos sąrašą 2020 metais ir, jeigu ji sutiks, formuoti būsimąją Vyriausybę“, – BNS vėlų sekmadienio vakarą sakė G. Landsbergis.

Jo teigimu, į prezidento rinkimų antrąjį turą patekusi I. Šimonytė parodė gebėjimą telkti žmones, nes ji prezidento rinkimuose gavo trečdaliu daugiau balsų nei partija paskutiniuose Seimo rinkimuose.

Tuo metu buvęs konservatorių lyderis parlamentaras Andrius Kubilius BNS teigė, kad partija dar spręs klausimus dėl kitąmet vyksiančių Seimo rinkimų.

I. Šimonytė yra tikrai visos Lietuvos didelis turtas, mes džiaugiamės, kad ji yra kartu su mumis, o kaip ten toliau susiklostys, tai parodys laikas.

„Mes kaip partija – ir jos vadovai, ir I. Šimonytė – spręsime klausimus, kaip mes eisime į Seimo rinkimus“, – sakė buvęs premjeras.

„I. Šimonytė yra tikrai visos Lietuvos didelis turtas, mes džiaugiamės, kad ji yra kartu su mumis, o kaip ten toliau susiklostys, tai parodys laikas“, – pridūrė A. Kubilius.

Jis taip pat teigė, kad pasitraukus dabartiniam premjerui Sauliui Skverneliui ir subyrėjus Vyriausybei, realiausias variantas būtų pirmalaikiai Seimo rinkimai.

„Manau, kad realiausia yra ankstesni rinkimai kitų metų pavasarį ir iki to laiko – techninė ar pusiau technokratinė Vyriausybė, prie kurios suformavimo arba jos palaikymo mes galim prisidėti“, – sakė A. Kubilius.

Artimiausi Seimo rinkimai planuojami 2020 metų spalį, bet valdantieji „valstiečiai“ yra užsiminę, kad gali siūlyti juos paankstinti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

KOL RINKEJAI RINKS TULZIM , O NE PROTU ,

Tol Lietuvele murkdysis tarp svajoniu ir neissipildymu kartelio.... Ir NIEKS KITS CIA NEKALTS ! Niekas negali zmogu priversti mastyti - TIK PATS !

Je

Būčiau balsavus už Šimonytę, bet sustabdė jos užnugaryje stovintis tas arogantiškas jaunuolis. Šimonytės vardas jo neištemps. Ji turėtų tiesiog jį pakeisti, tada partija atsigautų.

Idomu

Jei konservu statytine vienur nepralindo tai staiga jau Gabrys stumia kitus. Brudu partija ir tiek.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS