G. Landsbergis: Lietuva dabar moka didelę kainą už savo vertybes | kl.lt

G. LANDSBERGIS: LIETUVA DABAR MOKA DIDELĘ KAINĄ UŽ SAVO VERTYBES

  • 115

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis laišku kreipėsi į Europos Sąjungos (ES) Vyriausiąjį įgaliotinį užsienio ir saugumo politikai Josepą Borrellį ir paragino imtis veiksmų, apsaugant ES sieną nuo dirbtinai kuriamo neteisėtos migracijos srauto ir kylančios grėsmės ES.

„Lietuva dabar moka didelę kainą už savo vertybes. Į mūsų paramą Baltarusijos demokratinėms jėgoms reaguojama skatinant nelegalių migrantų srautus iš Artimųjų Rytų ir Afrikos žemyno šalių. Nėra sunku įrodyti, kas ir kaip tai organizuoja. Baltarusijos KGB, padedama turizmo įmonių ir avialinijų, gali per savaitę iš Irako ir kitų šalių per Stambulą atvežti daugiau nei 6 tūkst. žmonių į Baltarusiją ir juos pristatyti prie Lietuvos, t.y. ES išorinės sienos", - G. Landsbergis cituojamas ministerijos pranešime.

Turime pripažinti naują realybę ir reaguoti greitai.

G. Landsbergis pabrėžė, kad ES turi stiprinti savo atsaką ir veikimo metodus reaguodama į atsinaujinančias migracijos krizes šalia ES išorinių sienų. Šiam tikslui pasiekti būtina nauja strategija ir griežtas atsakas, užkertant kelią hibridinėms atakoms, kurių metu pasinaudojama nelegalia migracija ir civiline aviacija.

„Turime pripažinti naują realybę ir reaguoti greitai. Priešiškų ketinimų turinčios valstybės visada gali nustoti saugoti savo sienas ar net aktyviai skatinti prie ES sienų atvykti migrantus iš mažiau pasiturinčių šalių", - akcentavo G. Landsbergis.

2021 metais į Lietuvą atvyko 4134 migrantai, tai yra 55 kartus daugiau nei per 2020 metus. Spręsdama susidariusią krizę Lietuva sieks stiprinti ES išorinę migracijos politiką ir atsparumą galimoms krizėms, ryšius su migrantų kilmės šalimis, galimybes grąžinti nelegalius migrantus ir vykdyti readmisiją.

Ministras tikisi aptarti būtiną koordinuotą ES atsaką į Baltarusijos hibridinę ataką naudojant migrantus ir civilinę aviaciją neformaliame ES Užsienio reikalų ministrų Gymnich susitikime rugsėjo 2 dieną Slovėnijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (115)

As

Tautos geda Gabris, privire tiek koses kad ir jam paciam teks grauzti dziuveselius ekonomika eina i dugna o į biudžeta nebus tiek surenkama, va tada pajaus.

Kaina

Nėra baltarusiško biokuro - 20 milijonų nuostolių , JAV sankcijos kalio trąšų tranzitui į Klaipėdą - 100 milijonų nuostolių , sieną - 150 mil.  Nepriklausomybė nuo ruso turi amerikonišką kainą!

>>>Kis \\\\\.../////

Dėdulė išvengs,nes jau jam netoli a'a................Jam psisekė,galima sakyti.Bet Dievulis viską mato,degs pragare.Šalom.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS