G. Landsbergis: ministras patvirtino, kad gynybos susitarimas nevykdomas | kl.lt

G. LANDSBERGIS: MINISTRAS PATVIRTINO, KAD GYNYBOS SUSITARIMAS NEVYKDOMAS

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis teigia, kad krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis frakcijai patvirtino, jog partijų susitarimas dėl gynybai skiriamo BVP – nevykdomas.

„Taip, ministras patvirtino, kad gynybos susitarimas, kuris buvo inicijuotas Sauliaus Skvernelio – nevykdomas. Šalia to ministras patvirtino labai paprastą dalyką – ne tik kad susitarimas nevykdomas, bet ir gynybos finansavimas toks, koks yra, neatitinka Lietuvos grėsmės lygio. Akivaizdu, kad tas finansavimas turi būti keliamas, ministras siūlė jį didesnį, Valstybės gynybos taryba siūlė didesnį, bet Vyriausybė atmetė. Dabar vos vos išlaikomas NATO įsipareigojimas (...) Jei nevykdome vieno susitarimo, tai kaip vykdysime kitus“, – sakė G. Landsbergis.

Gynybos finansavimas toks, koks yra, neatitinka Lietuvos grėsmės lygio.

ELTA primena, kad pasirašytame Lietuvos politinių partijų susitarime įsipareigota 2,5 proc. nuo BVP skirti gynybai iki 2030 metų. Prezidentas Gitanas Nausėda, rudens pradžioje susitikęs su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu, teigė, kad Lietuvos pozicija – iki 2030 metų gynybai skirtas lėšas didinti iki 2,5 proc. nuo šalies BVP – nesikeičia.

Rugsėjo 16 d. po vykusio Valstybės gynimo tarybos posėdžio prezidento vyriausiasis patarėjas gynybos klausimais Jonas Vytautas Žukas teigė, kad, norint pasiekti 2 proc. nuo BVP gynybai, šiais metais Vyriausybei reikės pasiskolinti apie 30 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

keista

30metu bardakas ,o nieks nesedi,kai kam reiktu susirupinti.

Da Luna

liek laiko pus tą dūmu užolaida po 2,5, b v p gynybai, juk pinigo nėra net protingam biudžeto surinkimui, metai greit bėga o mes kur einame, pagal koki 21 amžiaus taikos balandi turime nešti , ir semtis tik taikos susivienijimo, o ne karo patrankos kvapus alsuoti, o kur yra teršiamas oras iš vien šaudimai vaiku žaidimai, progresas kam skiriamas, tik ne ten kur reikia, teršėjas vygdo savo programas , o mes sunkiname savo pragyvenimo metus ekonomika ženkliai smunka, žemin, pragyvenimas stovi vietoj, ir vis tas pats rusas puola kada baigsite ir mastysim kito proto juk mūsų gyvenimas blogas ir sensta piliečiai lietuvoj, pensijos amžiu ,prailgino, kur matyta ,turtingos šalis taip nedaro kaip pas mus,

Tikrsi

Teroristai_karo kurstytojai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS