G. Landsbergis: mūšis dėl Europos vyks Ukrainoje | kl.lt

G. LANDSBERGIS: MŪŠIS DĖL EUROPOS VYKS UKRAINOJE

Jeigu Rusijos agresijos nepavyks atgrasyti ekonominėmis priemonėmis, tuomet tarptautinę tvarką teks ginti fronte, sako užsienio reiklų ministras.

Gabrielius Landsbergis įsitikinęs, kad Ukrainą remti privalu, nes mūšis dėl Europos, pasak jo,  vyks būtent ten. 

„Visi turime būti pasirengę ginti tai, kas buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo, ir neturėtume tikėtis, kad ši gynyba mums nieko nekainuos. Jeigu nesugebėsime atgrasyti Rusijos agresijos ekonominėmis priemonėmis, tuomet tarptautinę tvarką teks ginti fronte – ir kaina bus ją ginančių vyrų ir moterų gyvybė“, – per Europos Sąjungos (ES) užsienio ministrų tarybos diskusiją su JAV valstybės sekretoriumi Antoniu Blinkenu (Entoniu Blinkenu) pirmadienį Briuselyje sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Savo kalba G. Landsbergis pasidalino savo „Facebook“ paskyroje. 

Visi turime būti pasirengę ginti tai, kas buvo sukurta po Antrojo pasaulinio karo, ir neturėtume tikėtis, kad ši gynyba mums nieko nekainuos.

„Diplomatija su Rusija – sunkus kelias. Tikimės, kad jis duos vaisių. Bet tam taip pat reikia ir nepalenkiamos transatlantinės bendruomenės vienybės“, – teigė  jis. 

 Pasak ministro, šiandien kalbama apie visuotiniais principais pagrįstą pasaulinę tvarką ir apie tyčinius Rusijos veiksmus, kuriais siekiama šiuos principus sugriauti.  

Anot G. Landsbergio, gresiančios energetinės prievartos akivaizdoje „esame dėkingi JAV už pastangas, kuriomis siekiama spręsti kylančias problemas“.

„Lietuva savo ruožtu yra pasiruošusi prisidėti su savo indėliu“, – žadėjo jis. 

Aleksandro Lukašenkos siekis prie Ukrainos sienos sutelkti visas savo karines pajėgas, o  Rusijos kariuomenės telkiama Lenkijos pasienyje ir netoli Lietuvos, pasak  G. Landsbergio, „dramatiškai keičia mūsų saugumo padėtį“.

„Turime reaguoti į besikeičiančią situaciją – Baltijos šalys negali likti nesustiprintos. Kaip niekada anksčiau reikalingas bendras požiūris į sankcijas agresoriui – jei žadame, kad sankcijos bus nepakeliamos, taip ir turi būti. Šiandien yra tik vienas kelias – privalome remti Ukrainą, nes mūšis dėl Europos vyks būtent ten“, – pabrėžė G. Landsbergis. 

Rusijai sutelkus prie Ukrainos sienos daugiau kaip 100 tūkst. karių ir karinės technikos, Vakarai vis labiau nerimauja, kad Europoje gali kilti didelis karinis konfliktas. Be to, pastaruoju metu Rusijos kariuomenės pajėgos permetamos į ES kaimynystėje esančią Baltarusiją esą planuojamoms bendroms pratyboms.

Didėjant įtampai dėl Rusijos pajėgų telkimo, NATO sąjungininkai pirmadienį paskelbė padidintą pajėgų parengtį ir pasiuntė karinių laivų ir naikintuvų, kad sustiprintų bloko rytinio sparno gynybą.

 

GALERIJA

  • G. Landsbergis: mūšis dėl Europos vyks Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Jonas

Gabrikas atliko užduotį-Lukašenka sėdi Putinui ant kelių.Lietuvos verslas žlugdomas. O rusų kariuomenė, manau, tuoj dislokuosis Minske. Lukašenka netiki, bet jaučia.

Kirminas

Kuo toliau tuo daugiau abejojančių europinėmis vertybėmis.Na LGBT,vaikų atiminėjimu iš šeimų nebutais mokečiais kaip taršos o gal jūs visas šiūkšles į Lietuvos teisnius įstaymus įpinat.Vardan tos.....ar to lovio

Kunigas

Asile koks mūšis dėl Europos protingi net nežiūri į tą puse jei toks drąsus mes tave siunčiame
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS