G. Landsbergis: A. Navalno įkalinimu Rusija parodo, kad yra įsivariusi į kampą | kl.lt

G. LANDSBERGIS: A. NAVALNO ĮKALINIMU RUSIJA PARODO, KAD YRA ĮSIVARIUSI Į KAMPĄ

Teismo sprendimu skirti realią laisvės atėmimo bausmę iškiliausiam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui Rusija parodo, kad yra įsivariusi į kampą, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Rusija parodo, kad yra įsivariusi į kampą ir  nelabai turi galimybių atsitraukti nuo savo užimtos pozicijos, jie supranta puikiai, kad paleidus A. Navalną iš kalėjimo arba nenuteisus jo, visą vasarą bus toliau eskaluojamos korupcijos temos ir artėjant Dūmos rinkimams, suėmus – kiti nuostoliai“, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministro vertinimu, Rusija rinkosi iš dviejų blogybių, kai „gero, laiminčio sprendimo nėra, kur eisi, ten nesėkmė laukia“.

„Tai turbūt ir rodo, kad režimas yra nusilpęs, nebeturi objektyviai gerų sprendimų, kurie leidžia išeiti iš krizės“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Maskvos teisme sprendžiama dėl A. Navalno laisvės atėmimo bausmės

Scanpix nuotr.

Maskvos teismas antradienį skyrė 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę A. Navalnui, pripažinęs jį pažeidusiu anksčiau paskirtos lygtinės pusketvirtų metų bausmės sąlygas. Atsižvelgus į arešte praleistą laiką, A. Navalnas bendrojo režimo pataisos kolonijoje turės išbūti dvejus metus ir aštuonis mėnesius.

Tai turbūt ir rodo, kad režimas yra nusilpęs, nebeturi objektyviai gerų sprendimų, kurie leidžia išeiti iš krizės.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda paragino Europos Sąjungos ir pasaulio lyderius reaguoti į Rusijos teismo sprendimą.

„Stalininis požiūris „nėra žmogaus, nėra problemos“ vis dar taikomas Rusijoje. Nuosprendis Navalnui, priimtas netikro teismo, nėra teisingumas, bet nusikaltimas prieš žmogaus teises ir demokratines vertybes. Aš raginu ES lyderius ir tarptautinę bendruomenę veikti. Sankcijos Rusijai grįžta ant stalo“, – parašė G. Nausėda socialiniame tinkle „Twitter“. 

Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis interviu Žinių radijui teigė neabejojantis, kad Europos Sąjungos ministrai palaikys sankcijas Rusijai.

„Kai kurios valstybės siūlė palaukti, ar tikrai bus skirta reali kalėjimo bausmė. Tuomet lyg ir duodam atokvėpio laiką Rusijai persigalvoti ir paleisti A. Navalną. Mano nuomone, tai nebuvo pats geriausias sprendimas, nes Rusija nerodė jokių ženklų, kad ketintų paleisti A. Navalną. Aš manau ir suprantu, kadangi jau paskirta reali bausmė, tos sankcijos turėtų praktiškai automatiški ir įsigaliot, be didesnio Europos ministrų pasipriešinimo“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Pasak ministro, jei Lietuva matytų, kad Europos Sąjungos ministrai prieštarauja sankcijoms Rusijai, Lietuva galėtų Rusijai įvesti nacionalines sankcijas.

„Jei matytume, kad tas pasipriešinimas dėl kokių nors priežasčių egzistuoja, nors aš nenorėčiau tuo tikėti, aš neatmesčiau, kad Lietuva galėtų savo ruožtu tam tikras sankcijas, t y. nacionalines sankcijas, pasiūlytu, vizų uždraudimą į Lietuvos teritoriją“, – sakė G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (72)

klp

Šunys loja - karavanas eina.Vatiniai stengiasi įvykdyti dienos normą 150 žinučių į dieną

Ožys \\\\\.../////

Girtas prsipagirios,o durinius ir dar su įdėja---NIEKADA.

Anonimas

Lietuvos gaila turint tokius ministrus neisprusius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS