G. Landsbergis neatmeta naujų ES sankcijų Rusijai galimybės | kl.lt

G. LANDSBERGIS NEATMETA NAUJŲ ES SANKCIJŲ RUSIJAI GALIMYBĖS

Europos Sąjungai (ES) šią savaitę patvirtinus sankcijas keliems Rusijos pareigūnams, susijusiems su opozicionieriaus Aleksejaus Navalno įkalinimu, Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako neatmetantis galimybės, kad sąrašas bus plečiamas.

Anot jo, jei artėjant parlamento rinkimams rudenį Rusijoje bus naujų represijų, nukreiptų prieš opoziciją, „ta diskusija tęsis ir galbūt atsiras naujos pavardės“. Ministras tikisi, kad jas siūlys ne rytinės, o kitos Bendrijos valstybės.

„Akivaizdu, kad tas sąrašas bus plečiamas, bet aš taip įtarčiau, kad bus ieškoma geografinio tolygumo taip pat. Kitaip tariant, kad į tą sąrašą siūlys pavardes įtraukti ne tik iš Baltijos valstybių, kaip, pavyzdžiui, atsitiko pastarąjį kartą, bet, matyt, ir Pietų valstybės ar kitos valstybės lygiai taip pat turės savo nuomonę, kas tame sąraše turėtų atsirasti“, – žurnalistams antradienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda sakė G. Landsbergis.

Akivaizdu, kad tas sąrašas bus plečiamas, bet aš taip įtarčiau, kad bus ieškoma geografinio tolygumo taip pat.

Jis pabrėžė, kad instrumentas, kuriuo vadovaujantis įvestos sankcijos, buvo panaudotas pirmąjį kartą, t.y. automatiškai įtraukus pavardę sankcijos taikomos ir asmens turtui bei nuosavybei ES teritorijoje.

ES valstybės narės šią savaitę patvirtino sankcijas, kurias ruošiamasi paskelbti keturiems aukšto rango Rusijos teisingumo ir teisėsaugos pareigūnams, siejamiems su A. Navalno įkalinimu.

Naujienų agentūros AFP diplomatinių šaltinių teigimu, sankcijos bus taikomos Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktoriui Aleksandrui Kalašnikovui, Rusijos tyrimų komiteto vadovui Aleksandrui Bastrykinui, generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui ir Nacionalinės gvardijos direktoriui Viktorui Zolotovui.

44 metų Kremliaus kritikas A. Navalnas sausio viduryje buvo sulaikytas vos sugrįžęs į Maskvą iš Vokietijos, kur kelis mėnesius buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl tos atakos A. Navalnas kaltina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Kremlius tokius kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kagi

anukeli vaziuoji senelio numintu politaku kuris nezinia kur nuves jei pats nemastysi imk pavyzdi is tevo kurio negirdet matomai ats iribojo nuo visu tu politperipetiju kurios daugumai /runkeliams/ buvo lemiami ir tik bedvasis to nemato ir nejaucia nes banknotai uzlipde veizolus;;;;;;;;;

Jeigu

bent kiek ministras turi nuovokos, turėtų pasvarstyti kokia įtaką Lietuvos sankcijos sudarys Rusijai ir kokią Lietuvai. Kas labiau jas pajaus? Negi dar mažai Baltarusijos naftos krovinių praradimo, Druskininkų sanatorijos darbuotojams atimtų darbo vietų... Dar trūksta, kad Lietuvos elektros sistema atjungtume nuo BRELL tinklų neįgyvendinę sinchronizacijos su ES....

ES LIKO MAŽUMA TOKIŲ ,KAIP TAS NEPRIBRENDĖLIS

Europa jau atvirai kritikuoja Amerikos įžūlų kišimasį į Europos ekonominius reikalus. Liko tik smulkūs landsberginiai šuneliai, kuriems jau kelio atgal nėra. Jie seniai nusispjovė į Lietuvos piliečius, kurie daugiausiai kenčia nuo tokių Lietuvos "diplomatų" vedamos užsienio "politikos"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS