G. Landsbergis: neįsivaizduoju, kaip Lietuvoje suderinti poziciją LGBTQ klausimu | kl.lt

G. LANDSBERGIS: NEĮSIVAIZDUOJU, KAIP LIETUVOJE SUDERINTI POZICIJĄ LGBTQ KLAUSIMU

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį pareiškė neįsivaizduojantis, kaip Lietuvoje būtų įmanoma suderinti poziciją seksualinių mažumų klausimu.

Taip jis kalbėjo prezidentui Gitanui Nausėdai atsisakius pasirašyti dalies Europos Sąjungos (ES) šalių lyderių deklaraciją dėl LGBTQ bendruomenės teisių, nors laišką panašia tema anksčiau šią savaitę parašu parėmė užsienio reikalų viceministras.

„Tai yra svarbūs vertybiniai klausimai, juose matome skirtingus požiūrius. Aš neįsivaizduoju, kaip galima suderinti tokias pozicijas Lietuvoje“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Tai yra svarbūs vertybiniai klausimai, juose matome skirtingus požiūrius.

Lietuvos prezidentas atsisakė pasirašyti 17-os ES valstybių lyderių paremtą laišką, inicijuotą Vengrijai priėmus įstatymą, draudžiantį nepilnamečiams suteikti prieigą prie bet kokios medžiagos LGBTQ tema.

Nors Vengrija tiesiogiai laiške neminima, dokumente pasmerktos „grėsmės pagrindinėms teisėms, ypač nediskriminavimo dėl seksualinės orientacijos principui“.

Tuo metu antradienį 17 ES šalių pasirašė laišką, kuriuo reiškiamas „rimtas susirūpinimas“ dėl Vengrijoje priimto įstatymo. Jį pasirašė Briuselyje Bendrųjų reikalų taryboje tuo metu dalyvavęs užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius. G. Landsbergis teigė, kad tai padaryta jo iniciatyva.

Pasak G. Landsbergio, tokio pobūdžio laiškai nėra mandatuojami valstybės institucijų, o tai reiškia, kad juos pasirašantys politikai dėl to sprendžia vienasmeniškai.

„Ankstesnį laišką pasirašiau kaip politikas Gabrielius Landsbergis su savo nuomone ir pozicija. Prezidentas Gitanas Nausėda irgi turi savo nuomonę ir poziciją“, – kalbėjo ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

atsigulk

sostinėje kniubsčias anūk ant suoliuko prie rotušės ir , prielaida , pozicijos greit , greit bus suderintos .................

Žilvinui ručiui

Kaip tau liežuvis apsiverčia įžeidinėt partyjos vadova.Juk išmes tave iš partyjos.Liksi nulis o dabar su partyja pirmyn.Kai nematys atsiprašyk.

Kr. Gena

Viską mes iš čia išmesime, ir padarysime aikštelę vaikams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS