G. Landsbergis Niujorke su Kazachstano užsienio reikalų ministru aptarė situaciją regione | kl.lt

G. LANDSBERGIS NIUJORKE SU KAZACHSTANO UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRU APTARĖ SITUACIJĄ REGIONE

  • 0

Antradienį Niujorke užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitikime su Kazachstano užsienio reikalų ministru Mukhtaru Tileuberdi aptarė stiprius dvišalius ryšius, ekonominio bendradarbiavimo plėtros galimybes, taip pat partnerystę tarptautiniuose formatuose ir Europos Sąjungos (ES) kontekste.

Ministrų susitikime taip pat daug dėmesio skirta situacijai Afganistane, sakoma pranešime.

„Siekiant suvaldyti grėsmes regione ir už jo ribų, auga poreikis bei galimybės stiprinti Vidurinės Azijos regiono bendradarbiavimą su Europos Sąjunga. Matydama įvykių dinamiką Afganistane ir vertindama naujos migrantų bangos tikimybę, Lietuva yra ypač suinteresuota glaudžiu dialogu su Kazachstanu. Iš savo kolegos išgirdau patikinimą, kad situacija Kazachstane yra stebima taip pat su didžiuliu susirūpinimu bei yra pasiryžusi glaudžiai dirbti su ES“, – sakė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

G. Landsbergis informavo kolegą apie Baltarusijos režimo hibridinius išpuolius, padėtį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Lietuvos ir Kazachstano užsienio reikalų ministrai taip pat didelį dėmesį skyrė šalių ekonominiam bendradarbiavimui – galimiems verslo delegacijų susitikimams bei kontaktų plėtrai, aptarti planai surengti ministro M. Tileuberdi oficialų vizitą Lietuvoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS