G. Landsbergis padėkojo Nobelio taikos premijos laureatei N. Murad už darbą ginant žmogaus teises | kl.lt

G. LANDSBERGIS PADĖKOJO NOBELIO TAIKOS PREMIJOS LAUREATEI N. MURAD UŽ DARBĄ GINANT ŽMOGAUS TEISES

  • 5

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį susitiko su Lietuvoje viešinčia 2018 metų Nobelio taikos premijos laureate Nadia Murad.

Susitikime kalbėta apie aktualiausius žmogaus teisių iššūkius, ypač smurto prieš moteris ir mergaites problemą, daug dėmesio skirta jazidų bendruomenės patiriamoms represijoms bei sunkumams, aptarta Baltarusijos sukurta nelegalios migracijos į Europos Sąjungą (ES) ataka, sakoma pranešime.

„Atviras kalbėjimas apie iššūkius ir padeda geriau suprasti vieni kitų situaciją bei neabejotinai prisideda prie sėkmingo problemų sprendimo, o kartu stiprina tarptautinį bendradarbiavimą ir tarpusavio supratimą“, – kalbėjo ministras G. Landsbergis, dėkodamas žmogaus teisių gynėjai už vizitą į Lietuvą.

Susitikime aptarti galimi bendradarbiavimo su tarptautine bendruomene ir ES būdai prisidėti prie pagalbos jazidų bendruomenei bei saugumo ir žmogaus teisių užtikrinimo jų gimtajame regione. Ministras pažadėjo Lietuvos pusės paramą „Nadios iniciatyvai“, plečiant tarptautinių partnerių tinklą Šiaurės Europos ir Baltijos regione bei ES.

„Nadios iniciatyvos“ tikslas yra padėti seksualinės prievartos aukoms ir atkurti bendruomenes, atsidūrusias krizėje, remiant švietimą, sveikatos apsaugą, socialinių paslaugų teikimą Sindžaro provincijoje.

Religijos ir tikėjimo laisvė yra viena iš temų, kurioms Lietuva skiria didelį dėmesį. Ši tema bus svarbi ir Lietuvos narystės Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių taryboje 2022–2024 metų laikotarpiu.

 

GALERIJA

  • G. Landsbergis padėkojo Nobelio taikos premijos laureatei N. Murad už darbą ginant žmogaus teises
  • G. Landsbergis padėkojo Nobelio taikos premijos laureatei N. Murad už darbą ginant žmogaus teises
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Stovi Landsbergiokas kaip durnelis ir dekoja kazkokiai varnai uz zmonių teisių ginima ,o tai ji mūsų tautiečių teises gina kad reikia dėkoti .

Manau kad vykdoma masine invazija

I europa,kad muslimai ja sunaikintu??

as

anuke o zmogaus teises lietuvoje nepazeidziamos ka nei viena viriausybe tiek nepazeidinejo zmogaus teisiu kiek jusu lanzbirginiu debilu klanas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS