G. Landsbergis: R. Janutienės išrinkimas į Seimą būtų žalingas visai Lietuvai | kl.lt

G. LANDSBERGIS: R. JANUTIENĖS IŠRINKIMAS Į SEIMĄ BŪTŲ ŽALINGAS VISAI LIETUVAI

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis neatmeta galimybės, kad rugsėjo mėnesį Žiemgalos apygardoje savo kandidato į Seimą gali ir nekelti, o paremti kitos partijos atstovą. Pasak jo, tai paskatino „valstiečių“ sprendimas, kad kartu su neparlamentine Lietuvos centro partija Žiemgalos vienmandatėje apygardoje kels bendrą kandidatę – žurnalistę Rūtą Janutienę.

„Dar vyksta diskusijos, neatmesčiau galimybės paremti kitos partijos remiamą kandidatą, ypač matant, kas vyksta Joniškio apygardoje. Tikrai keisti dalykai, kad „valstiečiai“ pareiškė remti Janutienę (...). Čia yra „valstiečių“ tam tikros ribos peržengimas. Partija, kuri matytų savo ilgalaikę perspektyvą tapti, būti rimta partija ir ilgalaikė, kuri ne vienus rinkimus laimėjo, bet taip nesielgia“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

Pasak jo, R. Janutienės išrinkimas į Seimą būtų žalingas visai Lietuvai.

Tikrai keisti dalykai, kad „valstiečiai“ pareiškė remti Janutienę.

„Tai yra kitos kategorijos žmogus, nerandu aš elegantiškų žodžių. Tai yra vienintelis žmogus, kuriam esu pasakęs, kol ji dirbo televizijoje, aš drąsiai esu pasakęs, kad tai nėra žurnalistė. Su visa pagarba luomui, kurį labai gerbiu, šis žmogus buvo kitoj pusėj žurnalistikos realybės. Bet lygiai taip pat neabejoju, kad ji išrinkta nebus politike ir Seimo nare. Tai bus kažkokios kitos kategorijos ir galimai žalinga Lietuvai“, – teigė TS-LKD pirmininkas.

Ketvirtadienį valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) taryba nusprendė, kad kartu su neparlamentine Lietuvos centro partija į naujus Seimo rinkimus Žiemgalos vienmandatėje apygardoje kels bendrą kandidatę – žurnalistę Rūtą Janutienę.

Nauji rinkimai Žiemgalos vienmandatėje apygardoje, kurioje vietą atlaisvino parlamentaras Vitalijus Gailius, po Savivaldos rinkimų tapęs meru, vyks rugsėjo 8 d. kartu su rinkimais Žirmūnų, kurioje vieta atsilaisvino parlamentarei Aušrai Maldeikienei laimėjus Europos Parlamento mandatą, bei Gargždų, kurią po Savivaldos rinkimų atlaisvino Seimo narys Bronius Markauskas.

ELTA primena, kad iki birželio 17 d. partijos turi užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviais, tačiau, remiantis VRK sudarytu grafiku, konkrečius kandidatus partijos galės iškelti iki liepos 5 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (165)

Danguolė

Man Rūta patinka. Sako tiesą. O tiesa labai daug kam nepatinka, ypatingai seimo nariams. O p. Lansbergiui Gabrieliui net labai. O kodėl ? Greit sužinosim. Aš už p. Rūtą. Sekmės !!!

Valius

Rūta ne Gailius, ji greit išsisiškins kiek lanzberginiai šalies turto išvogė.

augis

baisu baisu-saunu kad jau dabar bijo matomai ne viskas gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS