G. Landsbergis ragina aprūpinti Ukrainą oro gynybos sistemomis, sankcionuoti „Rosatom“ | kl.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA APRŪPINTI UKRAINĄ ORO GYNYBOS SISTEMOMIS, SANKCIONUOTI „ROSATOM“

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Vakarus aprūpinti Ukrainą oro gynybos sistemomis, sankcionuoti „Rosatom“.

„Lietuva, tiekdama kritiškai reikalingą įrangą, prisideda prie Ukrainos energetikos sektoriaus atstatymo. Tačiau ne mažiau svarbu yra suteikti tinkamas priemones užtikrinti infrastruktūros saugumą, todėl sprendimai dėl oro gynybos sistemų tiekimo turėtų būti priimami nedelsiant“, – nuotoliniame susitikime su Didžiojo septyneto šalių ir jų partnerių (G7+) ministrais pirmadienį sakė jis.

„Siekiant ilgalaikio apčiuopiamo poveikio, ne mažiau svarbios yra ir priemonės atgrasančios Rusiją, nuo tolimesnių veiksmų. Todėl sprendimai dėl „Rosatom“, ir viso Rusijos branduolinės energetikos sektoriaus įtraukimo į ES sankcijų sąrašus, turėtų būti priimami nedelsiant“, – pridūrė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Kaip nurodoma Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime, koordinuota ir savalaikė šalių techninė, karinė bei finansinė parama yra strategiškai svarbi Ukrainai, siekiančiai pasiruošti artėjančiai žiemai.

Susitikimo metu taip pat buvo aptarti ilgalaikiai veiksmai, kurie padės atstatyti ir modernizuoti nuo Rusijos atakų nukentėjusios Ukrainos energetikos infrastruktūrą, o ateityje padės užtikrinti modernios ir atsinaujinančia energetika grįsto ekonomikos plėtrą.

Anot URM, Lietuva yra daugiausiai elektros generatorių ir transformatorių Ukrainai suteikusi Europos Sąjungos valstybė.

Susitikime kartu su G7+ užsienio reikalų ministrais taip pat dalyvavo Ukrainos diplomatijos vadovas Dmytro Kuleba, Pasaulio banko, Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko ir kitų tarptautinių organizacijų atstovai.

 

Gairės: Ukraina, Gabrielius Landsbergis, oro gynybos sistemos, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS