G. Landsbergis ragina A. Lukašenkos režimą „pakuotis daiktus“ ir atiduoti valdžią žmonėms | kl.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA A. LUKAŠENKOS REŽIMĄ „PAKUOTIS DAIKTUS“ IR ATIDUOTI VALDŽIĄ ŽMONĖMS

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Aliaksandro Lukašenkos režimą „pakuotis daiktus“ ir atiduoti valdžią Baltarusijos žmonėms.

Kalbėdamas apie Baltijos valstybių sprendimą išplėsti sankcijų sąrašą Baltarusijos režimui, ministras sutinka, kad Europos Sąjungos (ES) taikomos išplėstinės sankcijos būtų efektyvesnės, tačiau pripažįsta, kad valstybėms narėms dėl sankcijų išplėtimo sutarti bus sudėtinga.

„Lukašenkos režimui nieko mes nenorime pasakyti, tik pakuotis daiktus ir atiduoti žmonėms  valdžią. O žmonėms aš tik galiu palinkėti kantrybės, dėl to, kad tai yra kovos pergalės turbūt sunkiausia dalis“, – žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Ministras atkreipia dėmesį, kad ir Lietuvai laisvės ir pergalės teko laukti ilgai. Visgi G. Landsbergis įsitikinęs, kad Baltarusijos žmonės pergalę prieš A. Lukašenkos režimą pasieks greičiau.

Lukašenkos režimui nieko mes nenorime pasakyti, tik pakuotis daiktus ir atiduoti žmonėms  valdžią.

„Kai Lietuvos partizanai kovojo prieš daugiau negu pusę amžiaus, kiek ilgai mes laukėme pergalės, kad galų gale sulauktume Kovo 11-osios, sulauktume ES, sulauktume NATO. Tai užtrunka. Aš labai tikiu ir esu įsitikinęs 100 proc., kad Baltarusijos žmonėms nereikės tiek ilgai laukti, bet ta pergalė gali ateiti dar ne rytoj. Tiesiog kantrybės ir pasitikėjimo, ryžto ir nenuleisti galvų“, – paragino jis.

Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis, kalbėdamas apie sankcijas Baltarusijos režimui, pripažino, kad Baltijos valstybių taikomas išplėstas sankcijų sąrašas negali prilygti toms sankcijoms, kurias galėtų pritaikyti Europos Sąjunga.

„Lietuva kartu su Latvija ir Estija, aš noriu pabrėžti, kad tai yra trijų Baltijos valstybių bendras sprendimas įtraukti 118 žmonių į nepageidaujamų asmenų sąrašą visose trijose valstybėse, yra mažesnės sankcijos negu tai, ką gali pritaikyti Europos Sąjunga“, – sakė G. Landsbergis.

Visgi ministras pripažįsta, kad ES šalims sutarti dėl išplėstinio sankcijų paketo susitarti bus sunku.

„Mano žiniomis, šiuo metu yra deramasi dėl ketvirto sankcijų paketo, kuris įtrauktų tiek fizinius, tiek ir juridinius asmenis į sankcijas. Aš nesitikiu, kad Europos Sąjunga visa sutartų paremti kaip Lietuva, bet yra kitų instrumentų ir kitų priemonių“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Anonimas

Tikriausiai neapsiriksiu, pavadindamas šį nusususį piemenį debilu. Paskutinis jo pasisakymas tai tik patvirtina.

Anonimas

Daiktus reikės pakuotis nebent broileriui, ir dar skubiai. Kad į Lenkiją spėtų prasprukti, kaip Smetonai į Prūsiją....net dolerių gali nespėti susigriebti, kaip anas....

APIE KĄ TAS NEDADURTAS KALBA ?

Šiandien Baltarusija LAISVA IR NEPRIKLAUSOMA tikrąją to žodžio prasme kaip niekada nebuvo. Ji, skirtingai nuo Lietuvos, nešliaužioja keliais ir nekaulija išmaldos prie Briuselio. Ji neįstojo į jokias NATO ar ES, kurios jai vadovautų. O Baltarusijos ekonomika Lietuvą paliko užpakalyje šimtui metų. Kudašių nešti iš savo šalies ruoškitės jus - landsbergių ir iškrypėlių šutvė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS