G. Landsbergis ragina migrantus netikėti gandais apie ES sienos atvėrimą | kl.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA MIGRANTUS NETIKĖTI GANDAIS APIE ES SIENOS ATVĖRIMĄ

  • 4

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina netikėti socialiniuose tinkluose sklindančiais gandais apie ketinimus Baltarusijos pasienyje esantiems migrantams atverti Europos Sąjungos (ES) sieną.

„Matome vis daugiau klaidinančių teiginių, Twitter žinučių ir pranešimų apie situaciją pasienyje. ES siena išliks apsaugota. Nepasitikėkite melu ir nekelkite pavojaus savo gyvybei“, – sekmadienį tviteryje rašė G. Lansbergis.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija tviteryje taip pat paneigė gandus apie ketinimus įsileisti pasienyje su Lenkija įstrigusius migrantus.

„Gandai, kad Vokietija planuoja siųsti autobusus žmonėms paimti iš Baltarusijos per Lenkiją į Vokietiją, yra klaidingi. Tie, kas kas skleidžia šį melą, stato žmones  į didelį pavojų“, – teigiama ministerijos žinutėje.

Lenkijos televizija „Polsat“ penktadienį skelbė, kad Miuncheno valdžia siūlo priimti migrantus, įstrigusius Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje. Teigta, kad migrantai galėtų būti priimti tiek pagal regionines, tiek pagal valstybines programas.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

ES kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tai neigia ir kaltina Lenkiją pažeidžiant savo humanitarinius įsipareigojimus dėl to, kad ši neįsileidžia migrantų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Andriuks

Vokietija porą tūkstančių tikrai paims. O kitus Batia išpirdolins į tas šalis, iš kurių atvyko, nori jie ar ne, nes jų vizos pasibaigė. Jei toks yra susitarimas su Merkel, tai jis taip ir padarys. Ne be reikalo juk dvi dienas po valandą tarėsi. Matyt visas esmė jėgos panaudojime. Merkel liepia be jėgos, o Batia sako, kad geruoju neįmanoma visų suvaryt į lėktuvus.

cha

Vokietija -tai dabar ten gyvenantys musulmonai ,kurių yra pakankamai ,kad darytų savo tvarką ir sakytų ,kad tai Vokietija.Jie užima politines vietas,yra ir merų ,teisininkų ,kuria organizacijas ,kurios ir siunčia autobusus ,medikus .Velka musulmonus,kad taptų ES musulmoniška.Invazija ,užgyvenimas ir valdžios paėmimas be jokio karo .Tai dabar Gabrielius tegul ima į rankas garsiakalbį ir varo prie sienos rėkti jiems ,kad neįleis ...

Jonas Lietuvis

Tavim netikiu bet tautos vadu,tėvu senu kgb tykiu ne uždyka jis gavo prie komunizmo profesorius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS