G. Landsbergis ragina: paminklus sovietų kariams uždenkime Ukrainos vėliavomis | kl.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA: PAMINKLUS SOVIETŲ KARIAMS UŽDENKIME UKRAINOS VĖLIAVOMIS

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina nelaukti galimai ilgai užtruksiančių savivaldybių bei kitų atsakingų institucijų sprendimų dėl sovietų kariams skirtų paminklų nukėlimo. Konservatorių lyderis ragina šiuos paminklus uždengti Ukrainos vėliavomis ir šalia jų pasodinti saulėgrąžų, kurios yra tapusios ukrainiečių pasipriešinimo simboliu prieš Rusijos agresiją.

„Sovietiniai paminklai, likę Lietuvoje, mena prieš aštuoniasdešimt metų vykdytą, kaip šiandien pasakytų Kremliaus žudikai, mūsų krašto „denacifikaciją“ ir „demilitarizaciją“. Pritariu, kad Lietuvos miestuose ir parkuose jie užsibuvo per ilgai“, – savo feisbuko paskyroje teigė G. Landsbergis.

„Klausiau Klaipėdos miesto atstovų pasisakymų – suprantu, kad nėra lengva užduotis „išvaduotojus“ iškeldinti. Sprendimai užtruks, biurokratinis derinimas nėra lengvas ir t.t.“, – taip pat pažymi jis.

Sovietiniai paminklai, likę Lietuvoje, mena prieš aštuoniasdešimt metų vykdytą, kaip šiandien pasakytų Kremliaus žudikai, mūsų krašto „denacifikaciją“ ir „demilitarizaciją“.

Visgi ministras ragina sprendimų nelaukti ir uždengti sovietų kariams skirtas skulptūras Ukrainos vėliavomis bei pasodinti šalia jų saulėgrąžų.

„Bet galima ir nelaukti. Kol savivaldybės ar kultūros įstaigos ras sprendimus – uždenkime skulptūras Ukrainos vėliavomis ir pasodinkime šalią jų saulėgrąžų. Nors ir laikinas, bet kraštovaizdžiui labai svarbus sprendimas“, – ragina G. Landsbergis.

„Išvaduokime Lietuvą nuo išvaduotojų. Ukrainos kova tebūnie įkvėpimas“, – feisbuke rašo ministras.

Gairės: Gabrielius Landsbergis, sovietų kariai, paminklai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS