G. Landsbergis ragina rengti neeilinį Europos dešiniųjų susitikimą dėl viruso | kl.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA RENGTI NEEILINĮ EUROPOS DEŠINIŲJŲ SUSITIKIMĄ DĖL VIRUSO

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį paragino surengti neeilinį Europos dešiniųjų partijų susitikimą dėl Europos atsako į koronaviruso keliamas grėsmes.

Laiške dešiniuosius vienijančios Europos liaudies partijos prezidentui Donaldui Tuskui G. Landsbergis perspėjo, kad netinkamas atsakas į krizę gali pakenkti demokratijos, teisės viršenybės ir žmogaus teisių vertybėms.

„Kreipiausi į D. Tuską prašydamas organizuoti neeilinį Europos liaudies partijų vadovų susitikimą, skirtą aptarti Europos atsakui į koronaviruso keliamas grėsmes. Pirmosios kovos su koronavirusu savaitės išryškino silpnąsias Europos Sąjungos vietas“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Pirmosios kovos su koronavirusu savaitės išryškino silpnąsias Europos Sąjungos vietas.

„Simboliška, kad Italijai pagalbą suteikia Rusija, kitoms ES valstybėms – Kinija. O tuo metu ES valstybės kaimynės negali susitarti dėl gyventojų tranzitinio pervažiavimo, kad jie galėtų grįžti namo karantinui“, – sakė politikas.

Jo teigimu, kyla klausimų, ar pasibaigus krizei rasime tokią pačią Europos Sąjungą, kokią matėme ją prasidedant koronavirusui.

„Nekreipdami dėmesio, galime turėti mažiau demokratijos, mažiau teisės viršenybės, mažiau žmogaus teisių ir mažiau solidarumo, ir tuo pačiu mažiau Europos Sąjungos. Langas įrodyti, kad ES tikrai yra geopolitinė sąjunga, užsivėrinėja ir Europos liaudies partijos atsakomybė už ES ateitį yra kaip niekada didelė“, – teigė G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Augis

Prašik Simonko gal prastus tave į tarptautinę žydriuju Sąjunga, ten tai tikrumo,galėtum reikštis iki valios.

Anonimas

Nepavyks broileriui prie lovio prieiti, dar per jaunas ir per kvailas ....o senelis jau nukaršęs, nieko nebesugeba...O čia dar žiūrėk, ir koronavirusas gali kurį pasiimti...

...

SIAUBAS kaip skystai 'karūnuotas' Broileriukas triedžia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS