G. Landsbergis ragina Sakartvelo politines jėgas susitelkti reformoms | kl.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA SAKARTVELO POLITINES JĖGAS SUSITELKTI REFORMOMS

  • 10

Sakartvelui siekiant narystės NATO ir Europos Sąjungoje, Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina šios šalies politines jėgas susitelkti reformoms.

Taip jis vadovas kalbėjo po trečiadienį Tbilisyje vykusių susitikimų su šios šalies vadovais, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Balandžio 19-osios susitarimas leis užtikrinti stabilumą, reikalingą siekiant ambicingų tikslų, todėl raginu visą Sakartvelo politikos spektrą prisijungti prie kompromiso ir efektyviai įgyvendinti tai, kas sutarta“, – teigė G. Landsbergis.

Sakartvelo valdančioji partija ir opozicija praėjusią savaitę pasirašė Europos Sąjungos bei JAV remiamą susitarimą, kuriuo užbaigta mėnesius trukusi ir susirūpinimą Vakaruose dėl šalies demokratijos silpnėjimo kėlusi politinė krizė.

Visų politinių partijų pasirašytą susitarimą pasiūlė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis). Juo užbaigiamas opozicijos boikotas parlamente ir sudaromos sąlygos didelėms rinkimų ir teismų reformoms.

URM nuotr.

Su šalies prezidente Salome Zurabišvili, ministru pirmininku Irakliu Garibašviliu bei kitais pareigūnais G. Landsbergis išreiškė Lietuvos palaikymą Sakartvelo siekiams įstoti į Europos Sąjungą (ES) bei NATO ir pabrėžė būtinybę tęsti integracijos procesui reikalingas reformas.

Ministras pažymėjo, kad Lietuva ir toliau teiks įvairiapusę paramą Sakartvelui, įgyvendinant Asociacijos susitarime su ES numatytas reformas, ypač srityse, susijusiose su ES Žaliuoju kursu ir šalies atsparumo didinimu.

Be kita ko, abiejų šalių pareigūnai sutarė glaudžiai bendradarbiauti, rengiantis Rytų partnerystės viršūnių susitikimui. Šiame kontekste Ministras G. Landsbergis pabrėžė Sakartvelo koordinavimosi su kitomis asocijuotomis partnerėmis – Ukraina ir Moldova – svarbą.

Kalbėdami apie iššūkius Pietų Kaukazo regiono saugumui, Lietuvos diplomatijos vadovas ir Sakartvelo pareigūnai pabrėžė, kad didžiausią grėsmę jam kelia agresyvi Rusijos laikysena ir tebesitęsianti penktadalio Sakartvelo teritorijos okupacija.

G. Landsbergis pažadėjo tęsti paramą Sakartvelo suverenumui ir teritoriniam vientisumui, aktyviai kelti šį klausimą tarptautinėje arenoje.

Vizito Tbilisyje metu ministras taip pat susitiks su nevyriausybinių organizacijų bei politinių partijų atstovais, su kuriais aptars balandžio 19 dienos susitarimo turinį bei galimą Lietuvos ir  ES paramą Sakartvelui, įgyvendinant šiuo susitarimu numatytas teisingumo ir rinkimų sistemos reformas.

GALERIJA

  • G. Landsbergis ragina Sakartvelo politines jėgas susitelkti reformoms
  • G. Landsbergis ragina Sakartvelo politines jėgas susitelkti reformoms
  • G. Landsbergis ragina Sakartvelo politines jėgas susitelkti reformoms
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

to visko

jam tas negalioja,jis ne

Anonimas

savo darze susitvarkyk ekonomika o paskui kitus ragink

Pritariu

"Viską mačiusiam" ir dar patariu ministrui atsiminti, kad, išvykęs į svetimą, atstovauji ne Landsbergių giminę ar savo partiją. Į Tamstą žiūri ir vertina kaip lietuvių Tautos atstovą. Ir apsirenk žmoniškiau, nejaugi Austėja negali nupirkt tau geresnio kostiumėlio. O gal jūs perkat tiktai tą, ką už vieną eurą gaunate...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS