G. Landsbergis ragina Vakarus stiprinti rytinį NATO sparną, įskaitant ir Suvalkų koridorių | kl.lt

G. LANDSBERGIS RAGINA VAKARUS STIPRINTI RYTINĮ NATO SPARNĄ, ĮSKAITANT IR SUVALKŲ KORIDORIŲ

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Vakarus stiprinti rytinį NATO sparną, įskaitant ir Suvalkų koridorių.

„Dabar yra tas metas, kai turime stiprinti gynybą strategiškai svarbiuose Rytų flango taškuose, tokiuose kaip Suvalkų koridorius, ir visi drauge turime spartinti paramą Ukrainai – karinę ir politinę,“ – pirmadienį Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

G. Landsbergis taip pat paragino ES kolegas sankcionuoti „Rosatom“.

„ES ką tik priėmė 11 sankcijų paketą, bet jame trūksta kai kurių svarbių elementų. Tai, kad bendrovei „Rosatom“ vis dar pavyksta išvengti sankcijų, stiprina ne tik Rusijos, bet ir kitų šalių, padedančių agresorei kariauti prieš Ukrainą, nebaudžiamumo jausmą,“ – sakė ministras.

„Atsakomybės už agresiją, karo nusikaltimus klausimas yra labai svarbus – reikia tokio specialaus tribunolo, kuris leistų išvengti tokios agresijos kaip prieš Ukrainą pasikartojimo bet kur kitur, taip pat reikia dar stipriau remti Tarptautinį Baudžiamąjį Teismą ir bendromis pastangomis skirti jo veiklai daugiau finansavimo,“ – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę ES Taryba paskelbė, kad paketu siekiama sumažinti sankcijų apėjimą. Rusija į tai atsakė į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtraukdama daugiau Europos pareigūnų.

Ministrai taip pat aptarė ES bendradarbiavimą su Lotynų Amerikos ir Karibų regiono šalimis, situaciją Tunise, ES skaitmeninę diplomatiją.

Ministrai taip pat kalbėjosi apie ES įsitraukimą deeskaluojant įtampas Kosove bei tarp Armėnijos ir Azerbaidžano, kitus aktualius užsienio politikos klausimus.

GALERIJA

  • G. Landsbergis ragina Vakarus stiprinti rytinį NATO sparną, įskaitant ir Suvalkų koridorių
  • G. Landsbergis ragina Vakarus stiprinti rytinį NATO sparną, įskaitant ir Suvalkų koridorių
URM nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, Gabrielius Landsbergis, NATO, Suvalkų koridorius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS