G. Landsbergis Rygoje su NATO kolegomis aptars migrantų krizę, Rusijos pajėgų telkimą | kl.lt

G. LANDSBERGIS RYGOJE SU NATO KOLEGOMIS APTARS MIGRANTŲ KRIZĘ, RUSIJOS PAJĖGŲ TELKIMĄ

  • 11

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį išvyksta į Rygą, kur su kolegomis NATO užsienio reikalų ministrais aptars migracijos krizę prie rytinių Aljanso sienų, Rusijos pajėgų telkimą netoli Ukrainos.

Sekmadienį, viešėdamas Vilniuje, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad Minsko kurstoma migrantų krizė yra „ciniška ir nehumaniška“, todėl Aljansas ir Europos Komisija įsipareigoja stiprinti partnerystę kovoja su hibridinėmis grėsmėmis.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų. Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine ataka.

Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija, o lapkričio pradžioje pablogėjus situacijai, mėnesiui pasienyje įvesta ir nepaprastoji padėtis.

Daug dėmesio Aljanso narės turėtų skirti ir Rusijai, kuri ėmė telkti pajėgas prie sienos su Ukraina. Anot J. Stoltenbergo, tai yra „nepaaiškinama ir nepateisinama“.

Maskva savo ruožtu Vakarų pareiškimus vadina „isterija“ ir atmeta kaltinimus, kad ji planuoja įsiveržti į Ukrainą, kurios vieną dalį – Krymo pusiasalį – jau aneksavo 2014 metais.

Regioninio saugumo klausimus NATO užsienio reikalų ministrai ketina aptarti su Ukraina ir Sakartvelu.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pasikonsultuos,

kaip isvengti ivergintu atvykeliu skundu? Nes jau nuskamba vergu agenturu isnaudojamu ukrainieciu protestai. Ne avinai lietuviai - netyli 2lkinami!

Anonimas

Pasklis Rygoj garsus kakariekūūūūūūū.....

o

toji politsaikoji betruko agresoriaus erdoganato?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS