G. Landsbergis: šiemet skiriama 12 naujų ambasadorių, kandidatai pateikti prezidentui | kl.lt

G. LANDSBERGIS: ŠIEMET SKIRIAMA 12 NAUJŲ AMBASADORIŲ, KANDIDATAI PATEIKTI PREZIDENTUI

Šiemet planuojama paskirti 12 naujų ambasadorių, kandidatai atrinkti ir pateikti prezidentui Gitanui Nausėdai, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Ketvirtadienį susitikime su opozicine socialdemokratų partijos frakcija Algirdas Sysas ministro klausė, ar nestringa ambasadorių skyrimo procesas.

G. Landsbergis teigė, kad „procesas didele dalimi nėra pastrigęs“, ir siekiama, kad ateityje ambasadorių skyrimas nuosekliai išsidėstytų laike, pvz., vasarą Užsienio reikalų ministerijoje paskelbus konkursą į kitais metais atsilaisvinančias vietas, rudenį būtų pradedamas derinimo procesas, o metų pradžioje nauji paskyrimai – atlikti.

„Paėjusiais metais rugsėjo mėnesį paskelbėme tokį konkursą į šiais metais atsidarančias 12 pozicijų, kai kurios tuščios, ambasadoriai yra grįžę, kiti tęsia darbą, jie dar neatšaukti, bet jų atšaukimas planuojamas šiais metais. Yra padarytas konkursas 12 (vietų) ir atrinkta 12 kandidatų, tie kandidatai yra perduoti prezidentui. Mano žiniomis, dėl didelio užimtumo prezidentas dar nespėjo susitikti su jais visais ir procesas yra ten. Kada tai bus pabaigta, klausiame praktiškai kas savaitę, nes esame labai suinteresuoti kuo greitesniu užbaigimu, tikiuosi, kad užstrigta nebus“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Socialdemokratas į A. Sysas į ministro pasisakymą reagavo klausimu: „Gal kokį piketėlį prie Prezidentūros reikia suorganizuot?“.

„Sako, kad nusiavus batus viskas lengviau vyksta“, – replikavo G. Landsbergis, turėdamas omenyje situaciją, kai prie Prezidentūros atėjusios piketuoti prieš galimybių pasus vaikams judėjimo „Basos mamos“ atstovės buvo pakviestos į vidų.

Prezidentūros komentare BNS nurodoma, kad šalies vadovas jau pradėjo susitikimus su konkurso būdu atrinktais kandidatais į ambasadorius, dviejų kandidatūroms pritarta.

„Su visais kitais kandidatais šalies vadovas susitiks artimiausiu metu. Ambasadorių, kuriuos pakeisti jie kandidatuoja, kadencijos baigiasi vasaros, rudens laikotarpiu“, – sakoma atsakyme, kurį perdavė prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis.

Tuo metu Briuselyje žurnalistams komentuodamas situaciją dėl ambasadoriaus prie Europos Sąjungos prezidentas sakė besitikintis daugiau lankstumo iš Užsienio reikalų ministerijos.

„Aš esu pasirengęs kalbėtis ir tų kandidatų atžvilgiu, kuriuos esu pateikęs, ir jeigu man bus pateikta – taip pat. Bet negalima šitaip sakyti, kad „arba taip, kaip mes norime, arba tada niekaip“. Šitaip mes sprendimų nepriimsime. Šitą noriu labai aiškiai pasakyti, kad išgirstų ir kita pusė“, – pridūrė prezidentas.

Lietuva ambasadoriaus ES neturi nuo 2020 metų rugpjūčio, kai šias pareigas baigė eiti Jovita Neliupšienė.

Ambasadorius Vyriausybės teikimu skiria prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

o

kiek dar tesis sis politfasistinis cirkas kai padeti valdo u spec t o vasalai juos vykdo nekreipdami demesio i tautos nuomone===

opa

Valink lauk is akiracio!

Siaip

Anukas nesusitvarko su pareigom. Manau jis tinkamesnis butu ministru. Paskirti ji reiketu ministru i Pragara.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS