G. Landsbergis su ES kolegomis aptars konfliktą tarp „Hamas“ ir Izraelio | kl.lt

G. LANDSBERGIS SU ES KOLEGOMIS APTARS KONFLIKTĄ TARP „HAMAS“ IR IZRAELIO

  • 14

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį su Europos Sąjungos (ES) kolegomis aptars situaciją Izraelyje.

Neeilinis nuotolinis susitikimas rengiamas palestiniečių grupuotei „Hamas“ pradėjus netikėtą Izraelio puolimą.

G. Landsbergis, kuris prie susitikimo prisijungs iš Omano kartu su kitais ES užsienio reikalų ministrais, dalyvaujančiais 27-ąjame ES-Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos šalių ministrų susitikime.

ES griežtai pasmerkė precedento neturintį savaitgalinį „Hamas“ išpuolį, išprovokavusį ir Izraelio smūgių Gazos Ruože virtinę. Per išpuolį žuvo šimtai žmonių tiek Izraelyje, tiek Gazos Ruože.

Bendrija 2021–2024 metais Palestinai numatė skirti apie 1,2 mlrd. eurų, įskaitant lėšas mokykloms, ligoninėms ir darbo užmokesčiui, tačiau po „Hamas“ atakos ES lyderiai aptars ir tolesnį šios paramos likimą.

Komisija tvirtina, kad jokia pagalba niekada nebuvo skiriama „Hamas“ ar kitoms kovotojų grupuotėms finansuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Įdomu

Ar siono šuo davė jau užduotį ką kalbėti? Tarnas

Ale tokio senelio

Toks anukelis galetum ir patarti aniem ka daryt.Nebijok,buk,kap senelis,jei ir pasius karviu ganyt,tai galesi eit ir ganyt,gal patapsi puikus karviu ministeris.

Nemenkinkit

URMiniu Reikaliuku Ministerio-Ce ESiukai su savo kakollega aptars ka daryt,kaip sprest sisiuacija,Gerlo-Purlitines Minteles Gagaliunas bistriai isaiskins tiem atsilikeliam.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS