G. Landsbergis: finansinė ir karinė parama Ukrainai turi tęstis | kl.lt

G. LANDSBERGIS: FINANSINĖ IR KARINĖ PARAMA UKRAINAI TURI TĘSTIS

Vilniuje susitikę Lietuvos ir Kroatijos užsienio reikalų ministrai aptarė tolesnę pagalbą nuo Rusijos besiginančiai Ukrainai ir teigė, jog sąjunginkai privalo išlaikyti karinę ir finansinę paramą užpultai šaliai.

„Ukraina parodė, kokia trapi saugumo padėtis Europoje ir kaip skubiai reikia, kad mūsų šalys susivienytų ir visomis įmanomomis priemonėmis paremtų Ukrainos žmones kovoje už laisvę ir Europinę ateitį“, – bendroje spaudos konferencijoje penktadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

„Aptarėme, kaip kovoti su brutalia Rusijos agresija prieš regiono stabilumą ir saugumą, visais įmanomais būdais remiant Ukrainą“, – pažymėjo Kroatijos užsienio reikalų ministras Gordanas Grličius-Radmanas.

Turime tęsti karinę paramą ir toliau izoliuoti Rusiją atsakydami į aneksiją ir vykdomą dalinę mobilizaciją, teikti paramą Ukrainos atsigavimui, modernizavimui.

Ministrai pasmerkė Ukrainos regionų aneksiją. G. Landsbergis pabrėžė, jog ir toliau būtina tęsti ir stiprinti karinę pagalbą Ukrainai, bet ir ją stiprinti, griežtinti sankcijas Rusijai.

„Turime tęsti karinę paramą ir toliau izoliuoti Rusiją atsakydami į aneksiją ir vykdomą dalinę mobilizaciją, teikti paramą Ukrainos atsigavimui, modernizavimui“, – teigė G. Landsbergis.

Ministrai taip pat kalbėjosi apie situaciją Vakarų Balkanų regione, Europos Sąjungos ir Kinijos santykius bei dvišalį bendradarbiavimą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Šiais metais Lietuva ir Kroatija švenčia diplomatinių santykių užmezgimo 30-metį.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Vagie \\\\\.../////

klok savo "uždirbtus".

Pensininkas

Gal savus pavogtus milijonus paaukosi

nfy

kiaule , numesk savo kokiuos 5 milijonus , liaudis ir teip uz elekt ir dujas neisimoka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS