G. Landsbergis sveikina diskusiją dėl karių siuntimo į Ukrainą: niekas negali būti atmesta | kl.lt

G. LANDSBERGIS SVEIKINA DISKUSIJĄ DĖL KARIŲ SIUNTIMO Į UKRAINĄ: NIEKAS NEGALI BŪTI ATMESTA

  • 0

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sveikina prasidėjusią diskusiją dėl karių siuntimo į Ukrainą ir sako, kad jokie variantai negali būti atmesti iš karto.

„Labai vertinu teigiamai ir skatinu prasidėjusią diskusiją, dėl to, kad ta situacija, kurioj dabar esam, naudinga tik Putinui. Mes esam patys sau užsibrėžę visas įmanomas raudonas ribas, visiškai nediskutuojam apie jokių strateginių dilemų sukūrimą Ukrainoje Rusijos kariuomenei“, – trečiadienį žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė G. Landsbergis.

Jis pažymėjo, kad šiuo metu konkrečiai įvardinti, kokie variantai dėl karių siuntimo būtų geriausi, sudėtinga, bet „niekas negali būti patraukta nuo stalo, nei viena opcija negali būti atmesta iš karto“.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šią savaitę Paryžiuje vykusiame Europos lyderių susitikime pareiškė, kad ateityje neatmetama galimybė siųsti Vakarų karius į Ukrainą.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, komentuodamas šį pareiškimą antradienį, sakė, kad NATO valstybių kariai į Ukrainą galėtų būti siunčiami apmokyti ukrainiečius, o ne kovos veiksmams.

Po daugiau kaip 20 Europos valstybių ir vyriausybių vadovų bei kitų Vakarų šalių pareigūnų susitikimo Prancūzijos lyderis per spaudos konferenciją Eliziejaus rūmuose pirmadienį sakė, kad „padarysime viską, ko reikia, kad Rusija negalėtų laimėti karo“.

Kremlius perspėjo, kad konfrontacija su NATO bus neišvengiama, jei Aljansas dislokuos savo karius į konfliktą, ir šio svarbaus žingsnio Vakarai iki šiol vengė.

Gairės: karas Ukrainoje, kariai, kariai Ukrainoje, Gabrielius Landsbergis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS