G. Landsbergis Taline: Lietuva pasirengusi padėti Estijai, kovojančiai su koronaviruso pandemija | kl.lt

G. LANDSBERGIS TALINE: LIETUVA PASIRENGUSI PADĖTI ESTIJAI, KOVOJANČIAI SU KORONAVIRUSO PANDEMIJA

  • 7

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, trečiadienį su darbo vizitu lankydamasis Taline, susitiko su Estijos užsienio reikalų ministre Eva-Maria Liimets.

Susitikimo metu, kaip teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime, daugiausia dėmesio buvo skiriama COVID-19 pandemijos suvaldymo abejose šalyse klausimams, ypač padėčiai Estijoje, kurioje sergamumo rodikliai itin aukšti.

„Lietuva yra pasirengusi suteikti Estijai tokią pagalbą, kokios jai šiuo metu labiausiai reikia, kovojant su suaktyvėjusia koronaviruso pandemija“, – sakė G. Landsbergis.

Abiejų šalių ministrai taip pat aptarė aktualiausius dvišalio, regioninio ir daugiašalio bendradarbiavimo klausimus: bendrus energetikos ir transporto infrastruktūros projektus, Lietuvos pirmininkavimo Baltijos Ministrų Tarybai 2021 metais prioritetus, branduolinės saugos, Rytų partnerystės, regioninio saugumo ir gynybos, Europos žaliojo kurso ir klimato kaitos, kitus ES ir tarptautinės darbotvarkės klausimus.

Kalbėdamas apie branduolinę saugą, ministras G. Landsbergis pabrėžė būtinumą bendromis pastangomis užtikrinti, kad nebūtų perkama nesaugi Astravo AE elektros energija, kuri, anot Lietuvos ekspertų, pasiekia Baltijos šalių rinkas.

Lietuvos diplomatijos vadovas Taline taip pat dalyvaus trijų Baltijos šalių ir Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministrų susitikime, praneša Užsienio reikalų ministerija. Tai pirmasis ministro G. Landsbergio vizitas į Estiją, jam pradėjus eiti Lietuvos užsienio reikalų ministro pareigas.

 

GALERIJA

  • Gabrielius Landsbergis ir Eva-Maria Liimets
  • Gabrielius Landsbergis ir Eva-Maria Liimets
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

onute

PASAKYKIT KODĖL JIE LIETUVA NESIRŪPINA LAKSTO PO KITAS ŠALIS SIULIDAMI PAGELBA KAIP LIETUVOJE JAU VISAI KRACHAS O NAMIE JIEMS RUPI TIK CICINAKA NAVALNAS GĖJAI NE TAUT NE SUŽLUGDYTI VERSLAI TIK KAIP VISUS ZENIT PASKIEPIT

natalija

VIENAS KONSERVINIS DURNIUS PAVILIONIS NULĖKĖ I GRUZIJA MOKYT GYVENTI KITAS ASILAS NULEKE PAS ESTUS CARONA GYDITI BAISU KA GALVOJA PREZIDENTAS TOKIU ASILU PRIRINKES I VALDŽIA

Anukelis Taline --AS pasirenges padet Estams kovot pries

Coronos pandemija ---Visa ESTIJA CHORU SUSUKO --NAXU......j ..NAXU.... j..ACIU ...uuu uz pagalba.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS