G. Landsbergis: tik stiprūs Europos veiksmai gali paskatinti Rusiją keisti savo elgesį | kl.lt

G. LANDSBERGIS: TIK STIPRŪS EUROPOS VEIKSMAI GALI PASKATINTI RUSIJĄ KEISTI SAVO ELGESĮ

  • 0

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis sako, kad tik stiprūs Europos veiksmai gali paskatinti Rusiją keisti savo elgesį.

Tai jis teigė penktadienį ir šeštadienį Briuselyje vykusio neformalaus Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimo metu.

„Situacija Ukrainos fronte yra kelianti nerimą. Dabar yra esminis pasirinkimo laikas. Su mūsų visų pagalba Ukraina gali laimėti ir tuomet turėsime naują taikos laikotarpį. Bet jeigu laiku nesimobilizuosime ir parama nepasieks Ukrainos – iššūkiai kils ne tik dabar už mus visus kovojančiai šaliai, ne tik mūsų regionui, bet ir visai Europai”, – šeštadienį Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime cituojamas G. Landsbergis.

„Tik stiprūs Europos veiksmai gali paskatinti Rusiją keisti savo elgesį“, – klabėjo teigė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Neformalaus Bendrijos diplomatijos vadovų susitikimo Briuselyje metu ministrai aptarė tolesnę ES paramą Ukrainai, įskaitant karinę bei sankcijas.

Susitikimo metu taip pat diskutuota dėl Bendrijos ir Afrikos valstybių bendradarbiavimo, globalių Rusijos agresijos prieš Ukrainą pasekmių, aptarti būdai plėtoti ES–Turkijos santykius.

Gairės: Gabrielius Landsbergis, karas Ukrainoje, ES, užsienio reikalų ministrų susitikimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS