G. Landsbergis tikisi, kad Armėnija liks demokratinių reformų kelyje | kl.lt

G. LANDSBERGIS TIKISI, KAD ARMĖNIJA LIKS DEMOKRATINIŲ REFORMŲ KELYJE

  • 14

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako besitikintis, kad Armėnija liks demokratinių reformų kelyje, o Lietuva ir toliau bus pasiruošusi prisidėti prie Armėnijos pastangų kuriant demokratinę valstybę.

Taip jis kalbėjo po pirmadienį Jerevane vykusių susitikimų su šios šalies vadovais, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Lietuvos diplomatijos vadovas teigė besitikintis, kad armėnams reikalingi pokyčiai tęsis ir po šią vasarą planuojamų išankstinių parlamento rinkimų.

„Lietuva pasirengusi ir toliau prisidėti prie Armėnijos pastangų kurti modernią, demokratinę ir klestinčią valstybę, dalytis savo patirtimi ir sėkmės istorijomis“, – pranešime sakė G. Landsbergis.

Jis pabrėžė didesnio Europos Sąjungos įsitraukimo svarbą, ypač atsižvelgiant į kovo 1 dieną įsigaliojusio ES ir Armėnijos visapusiškos ir tvirtesnės partnerystės susitarimo (CEPA) teikiamas galimybes.

Kartu ministras paragino Armėnijos vadovybę formuluoti bendradarbiavimo su ES tikslus rengiantis rudenį numatytam Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

G. Landsbergis taip pat teigė, kad Lietuva suinteresuota taika ir stabilumu Pietų Kaukaze, prie to esmingai prisidėtų tvarus ir ilgalaikis konflikto Kalnų Karabache sprendimas.

Anot ministerijos, Lietuva remia Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Minsko grupės pirmininkų pastangų šia kryptimi atnaujinimą, didesnį vaidmenį šiame procese galėtų vaidinti ir ES.

Lietuvos diplomatijos vadovas, be kita ko, pažymėjo konflikto Kalnų Karabache ir COVID-19 pandemijos padarinius Armėnijai bei akcentavo tarptautinės bendruomenės pagalbos Armėnijai poreikį.

G. Landsbergis šiuo metu išvykęs vizito į Pietų Kaukazą, jis taip pat lankysis Sakartvele ir Azerbaidžane.

GALERIJA

  • G. Landsbergis tikisi, kad Armėnija liks demokratinių reformų kelyje
  • G. Landsbergis tikisi, kad Armėnija liks demokratinių reformų kelyje
Užsienio reikalų ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Ar

jis protingas? Visiems žinoma, kad Armėnija tai ne Azerbaidžanas.Ji sėdi rusijos glėby

TIK SKANIAI PASIJUOKIAU...

G.Landsbergis siūlo Landsberginį režimo niekšišką, savo Tautos parsidavėlišką kelią Armėnijai...O kas Armėniją šiandien išgelbėjo nuo jos visiško sunaikinimo? Kur tu, niekšeli, buvai, kai Armėnija buvo naikinama? Tik Rusijos dėka ji šiandien yra laisva ir nepriklausoma.

kaunietis

Armėnai. Pasilikit jį pas save. Liksim skolingi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS