G. Landsbergis: V. Putino arešto orderis už vaikų deportaciją sukuria naujus precedentus | kl.lt

G. LANDSBERGIS: V. PUTINO AREŠTO ORDERIS UŽ VAIKŲ DEPORTACIJĄ SUKURIA NAUJUS PRECEDENTUS

Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) išduotas arešto orderis Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl karo nusikaltimų Ukrainoje sukuria naujus precedentus, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Rašoma istorija. Putino arešto orderis už ukrainiečių vaikų deportacijas sukuria naujus precedentus. Istorija vis dėlto bus baigta tik tuomet, kai visi karo ir agresijos nusikaltimai bus ištirti, o kaltieji – nuteisti“, – penktadienį tviteryje rašė G. Landsbergis.

Hagoje įsikūręs TBT, penktadienį išdavęs arešto orderį V. Putinui ir M.Lvovai-Belovai, paskelbė, jog šis veiksmas paremtas įtarimais, jog „Rusijos prezidentas yra atsakingas už karo nusikaltimą, neteisėtą gyventojų (vaikų) deportaciją ir neteisėtą gyventojų (vaikų) perkėlimą iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Rusijos Federacijos teritoriją“.

Teismas nurodė, kad nusikaltimai buvo įvykdyti nuo 2022 metų vasario 24-osios, tai yra pirmosios Rusijos invazijos į Ukrainą dienos.

„Yra pagrįstų priežasčių manyti, kad V. Putinui tenka individuali baudžiamoji atsakomybė už minėtus nusikaltimus“, – teigė Teismas.

 

Gairės: karas Ukrainoje, TBT, arešto orderis, Vladimiras Putinas, karo nusikaltimai Ukrainoje, Gabrielius Landsbergis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS