G. Landsbergis: Vokietijos sprendimas dislokuoti Lietuvoje brigadą yra vertas pagarbos ir padėkos | kl.lt

G. LANDSBERGIS: VOKIETIJOS SPRENDIMAS DISLOKUOTI LIETUVOJE BRIGADĄ YRA VERTAS PAGARBOS IR PADĖKOS

  • 1

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis padėkojo Vokietijai už priimtą sprendimą Lietuvoje dislokuoti brigadą.

„Vokietijos sprendimas nuolat dislokuoti Lietuvoje sunkiąją brigadą yra tikras Zeitenwende simbolis, vertas pagarbos ir padėkos“, – teigė jis antradienį atidarydamas Berlyno užsienio politikos forumą.

Savo kalboje ministras taip pat pažymėjo, kad Ukrainos pergalė prieš Rusijos režimą yra būtina siekiant užtikrinti visos Europos saugumą.

Karo nuovargis yra taikiai gyvenančių visuomenių reiškinys.

„Karo nuovargis yra taikiai gyvenančių visuomenių reiškinys. Jei Ukraina pasiduotų nuovargiui, tai reikštų jos egzistavimo pabaigą. Mes, turėdami visus resursus, viską, ko reikia Ukrainos pergalei, pasiduoti nuovargiui neturime teisės“, – Berlyne sakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos sąjungininkių, itin reikšmingai prisidedančių prie saugumo regione užtikrinimo. Tarp svarbiausių Lietuvos ir Vokietijos karinio bendradarbiavimo krypčių – bendros pratybos ir bendras dalyvavimas tarptautinėse operacijose, Lietuvos prisijungimas prie Vokietijos vadovaujamos „Europos dangaus skydo“ iniciatyvos.

Vokietija taip pat įsipareigojo šalyje dislokuoti brigados dydžio karinį vienetą. Du Vokietijos koviniai batalionai, šiuo metu esantys Bavarijoje ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje, bus dislokuoti šalyje kaip naujos Vokietijos karinės brigados branduolys, pranešė Gynybos ministerija.

Į Lietuvą bus siunčiami 122-asis šarvuotasis pėstininkų batalionas, dislokuotas Oberfichtacho mieste pietų Vokietijoje, ir 203-iasis šarvuotasis batalionas, dislokuotas Augustdorfe vakarų Vokietijoje, pranešė ministerija.

Planuojama, kad pirmasis šarvuotosios brigados padalinys ir organizacinis štabas į Lietuvą atvyks 2024 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rasa

Lietuvos teritorijoje negali būti jokių fasistiniu balvonu. LR Konstitucija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS