G. Landsbergis vyksta į Ankarą ir Bagdadą tartis dėl neteisėtų migrantų | kl.lt

G. LANDSBERGIS VYKSTA Į ANKARĄ IR BAGDADĄ TARTIS DĖL NETEISĖTŲ MIGRANTŲ

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį vyksta į Turkijos ir Irako sostines tartis dėl neteisėtų migrantų srautų iš Baltarusijos mažinimo bei grąžinimo.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM), kartu su ministru išvyko Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė ir vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

Turkijoje delegacija susitiks su šios šalies užsienio ir vidaus reikalų ministrais Mevlutu Cavusoglu (Mevliutu Čavušohlu) bei Suleymanu Soylu (Siuleimanu Soilu).

„Vizito metu bus aptarti bendri veiksmai, siekiant užkirsti kelią Baltarusijos režimo prieš Lietuvą vykdomoms hibridinio karo operacijoms, kurių metu nelegali migracija naudojama kaip ginklas“, – rašoma pranešime.

Ankaroje taip pat bus tęsiamos dvišalės konsultacijos, kurių metu ketinama suderinti abiejų šalių glaudų bendradarbiavimą, siekiant veiksmingai stabdyti iš Baltarusijos į Lietuvą plūstantį nelegalių migrantų srautą.

Iš Turkijos G. Landsbergis vyks į Bagdadą, kur taip pat ketina aptarti bendradarbiavimo galimybes nelegalios migracijos srityje su Irako užsienio reikalų ministru Fuadu Husseinu.

Anksčiau antradienį Seime G. Landsbergis sakė, kad prie delegacijos gali prisidėti ir Europos Sąjungos atstovai, kadangi išaugusi neteisėta migracija į Lietuva „yra ir ES problema“.

Ministras taip pat sakė, jog kitos bendrijos valstybės, ypač tos, į kurias migrantai norėtų išvykti iš Lietuvos, pritaria, kad turi būti aiškūs migrantų grąžinimo mechanizmai į kilmės šalį.

G. Landsbergis, be kita ko, teigė, kad šiuo metu ES svarsto atšaukti Irakui Šengeno vizų režimą, tačiau tai „nėra sietina su šita krize, tiesiog šis sprendimas brendo“.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija Lietuvos pareigūnai sulaikė 1716 migrantų – porą dešimčių kartų daugiau nei pernai. Daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

Dėl smarkiai išaugusio migrantų srauto Vyriausybė valstybės mastu yra paskelbusi ekstremaliąją situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

А

В Багдаде все спокойно, спокойно, спокойно

butu

smagu,kad sita isgama uzverstu tenai.

Palinkejimas

Liunkiu Landsbergiui nebegryst is tenais!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS