G. Nausėda: antisemitiniai pareiškimai neleistini niekam, juolab parlamentarams | kl.lt

G. NAUSĖDA: ANTISEMITINIAI PAREIŠKIMAI NELEISTINI NIEKAM, JUOLAB PARLAMENTARAMS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad antisemitiniai pareiškimai neleistini nė vienam žmogui, juolab einantiems Seimo nario pareigas.

„Prezidentas pabrėžia, kad antisemitiniai, tautinę santarvę niekinantys pareiškimai neleistini niekam, juo labiau Seimo nariams“, – šalies vadovo poziciją ketvirtadienį BNS perdavė jo atstovas Ridas Jasiulionis.

R. Žemaitaitis šią savaitę savo paskyroje feisbuke paskelbė keletą antisemitinio pobūdžio pasisakymų: apkaltino žydus lietuvių trėmimu, žudymu, piktinosi premjerės vizitu Izraelyje.

Reaguodama į R. Žemaitaičio įrašus „Facebook“ Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešo niekinimo ir neapykantos kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės vadovė Faina Kukliansky trečiadienį BNS sakė, kad valstybė turi reaguoti į parlamentaro pareiškimus ir imtis priemonių antisemitizmui užkardyti.

Šiuos pasisakymus pasmerkė ir premjerė Ingrida Šimonytė, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Seimo pirmininkė, Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen R. Žemaitaičio pasisakymus įvertino kaip kiršinimo ir provokacijų tąsą bei žadėjo kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

antisemitizmas

žydo Jagudos dėka tremtis tapo amžina.Jis sralinui pasiūlė kad tremtiniai negali palikti tremties vietų pasibaigus tremties laikui.Sralinas pritarė ir temtis, dėkui žydam, tapo amžina.

eiki jūs

Nei vienas sveiko proto žmogus neįžvelgtų antisemitizmo R. Žemaitaičio pasisakyme, o tik pasipiktinimą kai kurių žydų nederamu elgesiu. Bet žydai sugebėjo antisemitizmo sąvoką taip išvartalioti, kad patys jau visiškais nacionalsocialistais pavirto ir verti giliausios paniekos

nuomonė

Kol jis tyli,dar nieko...o šiaip,įdurnyną seniai laikas,nei proto,nei lyderystės,nei charizmos, tik kažkokie vėmalai iš žabtų lekia,taip siekia populizmo, kokia gėda Klaipėdai,Vaitkui, kokia gėda...kas balsavo už šitą nesusitupėjusį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS