G. Nausėda apie J. Bideną: mes laikomės tokių pačių vertybių | kl.lt

G. NAUSĖDA APIE J. BIDENĄ: MES LAIKOMĖS TOKIŲ PAČIŲ VERTYBIŲ

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda viliasi, kad naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas dar labiau stiprins JAV santykius su Baltijos valstybėmis.

Ketvirtadienio vakarą G. Nausėda dalyvaus Europos Vadovų Taryboje (EVT), kuriose tikisi aptarti ir būsimus ES santykius su naująja JAV administracija.

„Aš labai tikiuosi ir manau, kad ir šį vakarą turėsime apie tai pokalbį, kad atsivers naujas puslapis JAV ir ES santykiuose. Tikiuosi, kad tokį patį šviesų, teigiamą puslapį atversime ir Lietuvos ir JAV santykiuose, nes prezidentas Joe Bidenas neblogai išmano regiono problematiką, yra čia lankęsis. Ir aš tikiuosi, kad bendradarbiavimo su Baltijos valstybėmis prioritetas jo tikslų hierarchijoje tikrai bus pakankamai aukštai“, – sako G. Nausėda.

Norėčiau atkreipti dėmesį į dar du labai svarbius dalykus, kurie išryškino naujojo prezidento vertybes. Tai yra tikėjimas ir šeima.

Prezidentas taip pat teigė stebėjęs J. Bideno inauguraciją. Anot jo, naujasis JAV prezidentas laikosi tų pačių vertybių kaip ir jis.

„Norėčiau atkreipti dėmesį į dar du labai svarbius dalykus, kurie išryškino naujojo prezidento vertybes. Tai yra tikėjimas ir šeima. Naujasis prezidentas visa savo retorika ir elgesiu demonstravo, kad Amerikos visuomenė ir jis asmeniškai grindžia savo pasiekimus ir ateitį būtent šiais dviem labai svarbiais dalykais, kuriais šiandieniniame pasaulyje kartais linkstama abejoti. Tai Jungtinių Valstijų prezidentas J. Bidenas tokių abejonių nepaliko. Ir mane tai džiugina, nes aš laikausi tokių pačių vertybių. Naujasis prezidentas labai aiškiai identifikavo, kad jis stengsis būti visų Amerikos piliečių prezidentas, tarp jų ir tų, kurie už jį nebalsavo“, – sakė prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

KOKIA NEPAGARBA LIETUVAI...

Bidenas jau kalbėjosi su Kanados ir Meksikos lyderiais...O Lietuvos gizeliai tikėjosi, kad jis, pirmoje eilėje, aplankys Lietuvą...Juk jam ji "tokia svarbi"...Tiesa, Bidenui dar reikia žemėlapyje su mikroskopu rasti - kur ji randasi...

Na, jeigu rinkimai Amerikoje "vertybė"...

Toli Lietuva nueis su tokiomis "vertybėmis". Pradėti reikia nuo prezidentūros aptvėrimo spygliuota viela ir Anušauskas su 20000karių, jeigu Lietuvos kariuomenė tiek turi, saugoti Nausėdą...

jooo

tada it Lietuveles laukia nekokie laikai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS