G. Nausėda: Baltijos šalių ir Lenkijos bendradarbiavimas – būtinas stiprinant saugumą | kl.lt

G. NAUSĖDA: BALTIJOS ŠALIŲ IR LENKIJOS BENDRADARBIAVIMAS – BŪTINAS STIPRINANT SAUGUMĄ

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Baltijos šalių ir Lenkijos bendradarbiavimas bei veiksmų koordinavimas yra būtini siekiant užtikrinti regiono saugumo stiprinimą.

Taip jis kalbėjo antradienį Niujorke Baltijos šalių ir Lenkijos vadovų susitikime Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JTGA) metu, kuriame aptarti saugumo, paramos Ukrainai, grūdų eksporto klausimai, pranešė Prezidentūra.

G. Nausėda taip pat pabrėžė, kad svarbu ir toliau vieningai remti Ukrainą bei raginti sąjungininkus teikti nenutrūkstamą ir greitą karinę pagalbą.

„Baltijos šalių ir Lenkijos vienybė saugumo ir paramos Ukrainai klausimais itin vertinga. Drauge atstovaudami savo interesams daug greičiau pasieksime norimą rezultatą – maksimaliai saugų NATO rytinį flangą ir Ukrainos pergalę“, – pranešime sakė prezidentas.

Baltijos šalių ir Lenkijos vadovai taip pat aptarė grūdų iš Ukrainos eksporto klausimą. G. Nausėda pabrėžė, kad Rusijai pasitraukus iš Juodosios jūros grūdų susitarimo būtina ieškoti alternatyvių kelių grūdams gabenti.

Pasak prezidento, grūdų eksportas per Baltijos jūros uostus padėtų spręsti problemą maksimaliai išnaudojant Klaipėdos, Rygos, Talino ir kitų uostų pajėgumus. Tačiau, pasak Lietuvos vadovo, kad tai įvyktų, yra būtinos bendros šalių pastangos šalinant administracines kliūtis.

Prezidentas susitikime ragino šalių vadovus išnaudoti Trijų jūrų iniciatyvą gerinant regiono infrastruktūrą ir junglumą.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad Rusijos pradėtas karas prieš Ukrainą išryškino bendrų infrastruktūros projektų svarbą regione, norint užtikrinti saugumą ir karinį mobilumą. Prezidento teigimu, kitų metų balandį Lietuvoje vyksiantis Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimas bus proga siekti progreso vystant Šiaurės ir Pietų koridoriaus jungtis, stiprinant karinį mobilumą, vykdant Ukrainos atstatymo projektus bei plėtojant ES ir Ukrainos solidarumo linijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas

Baik Nausėda būti senio kupriaus muzikanto instrumentu !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS