G. Nausėda: ES dialogas su Rusija negali būti vienos pusės eismas | kl.lt

G. NAUSĖDA: ES DIALOGAS SU RUSIJA NEGALI BŪTI VIENOS PUSĖS EISMAS

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Europos Sąjungos (ES) dialogas su Rusija neturi būti „vienos pusės eismas“, o opozicionieriais Aleksejaus Navalno nunuodijimas rodo, jog Maskva atmeta demokratines taisykles.

Tai šalies vadovas sakė atvykęs į ES viršūnių susitikimą Briuselyje, kur vadovai ketina aptarti galimą reakciją į A. Navalno apnuodijimą.

„Aš esu dialogo šalininkas – dialogas visada geriau už peštynes, tačiau dialogas turi būti grįstas sąžiningomis taisyklėmis“, – Briuselyje ketvirtadienį sakė šalies vadovas, priminęs, kad šį klausimą neseniai aptarė su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu) per jo vizitą Vilniuje.

G. Nausėda teigė, kad galvodamas apie Rusijos opozicionieriaus A. Navalno apnuodijimą prisimena ir Anos Politkovskajos, Boriso Nemcovo ir Vladimiro Kara-Murzos istorijas.

„Galvodamas tokias bylas kaip A. Navalno apnuodijimas, turiu labai keistą dežavu jausmą – prisimenu A. Politkovskają, B. Nemcovą, V. Kara-Murzą. Šitie vardai parodė, kad šitas režimas nepasiruošęs taikyti demokratinių taisyklių ir naudoja XX amžiaus metodus“, – teigė G. Nausėda.

„Mes to negalime toleruoti“, – pridūrė jis.

 

G. Nausėda susitinka su Šiaurės ir Baltijos šalių vadovais

R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.

GALERIJA

  • G. Nausėda: ES dialogas su Rusija negali būti vienos pusės eismas
  • G. Nausėda: ES dialogas su Rusija negali būti vienos pusės eismas
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

NAUSĖDAI Į RANKAS POLICININKO LAZDELĘ...

Ir...pastatyti Europos - Rusijos kryžkelėje reguliuoti eismą. Pasirodo - jis ir tą profesiją jau įsisavino. Gabus mūsų Prezidentas...

nordland

jei nori pasirodyti idiotu, tai pradek sekti pasakas apie navalno apnuodijima ir tau tikrai pavyks.

koks

ar /demonkratai ar teroristai /nezinia is kur/?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS