G. Nausėda į diskusijas dėl Partnerystės įstatymo įsitrauks, kai šį klausimą aptars Seimas | kl.lt

G. NAUSĖDA Į DISKUSIJAS DĖL PARTNERYSTĖS ĮSTATYMO ĮSITRAUKS, KAI ŠĮ KLAUSIMĄ APTARS SEIMAS

Prezidentas Gitanas Nausėda į diskusijas dėl Partnerystės įstatymo įsitrauks tik tuomet, kai šį klausimą aptars Seimas.

„Šis visuomenei jautrus klausimas ir jo įgyvendinimo forma bei turinys turi būti išsamiai išdiskutuotas Lietuvos Respublikos Seime. Įstatymas negali būti nei pateiktas, nei priimtas, jeigu jo nepalaikys Seimo narių dauguma“, – trečiadienį BNS atsiųstame komentare nurodė Prezidentūra.

Laisvės frakcijos Seime narys, Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius antradienį pakvietė G. Nausėdą susitikti ir aptarti patobulintą Partnerystės įstatymo projektą, prieš jį įregistruojant Seime.

Įstatymas negali būti nei pateiktas, nei priimtas, jeigu jo nepalaikys Seimo narių dauguma.

„Partnerystės įstatymo iniciatyvinę grupę prezidentas šiuo metu kviečia sutelkti visas pastangas į darbą ir projekto derinimą su parlamento frakcijomis. Tik pristačius įstatymą Seimo nariams, išgirdus jų vertinimus ir pritarus įstatymo pateikimui, manome, tikslinga pradėti platesnes diskusijas, kuriose dalyvautų ir valstybės vadovas“, – komentavo Prezidentūra.

Ji taip pat teigė, kad G. Nausėda ne kartą yra sakęs, jog „teisinis bendro gyvenimo, taip pat ir vienos lyties asmenų, sureguliavimas yra būtinas“.

Gegužę parlamentas po pateikimo grąžino Partnerystės įstatymo projektą tobulinti.

G. Nausėda yra sakęs, kad tokio įstatymo, koks jis buvo pateiktas Seime, nebūtų pasirašęs, nes jame santuokos ir partnerystės apibrėžimas beveik vienodas.

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko teigimu, šiuo metu parengtas patobulintas projekto variantas. Juo, anot politiko, atsižvelgiama į suinteresuotų šalių – įskaitant ir paties prezidento – išsakytus pasiūlymus dėl bendrai gyvenančių nesusituokusių porų partnerystės santykių reglamentavimo.

Liberalių pažiūrų visuomenininkai ir politikai kritikuoja G. Nausėdą dėl jo konservatyvių nuostatų LGBTQ klausimu ir ragina tvirčiau ginti šios bendruomenės teises.

Nevyriausybinio Lietuvos žmogaus teisių centro praėjusią savaitę skelbto tyrimo ataskaitoje nurodoma, kad tos pačios lyties poros patiria nelygybę ir siekia įteisinti savo santykius priimant Partnerystės įstatymą. Oponentai šią ataskaitą vadina neatitinkančia reprezentatyvaus, išsamaus tyrimo kriterijų.

Lietuvoje partnerystė nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Keli ankstesni liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Albinas

Visuomenei tai nėra jautrus klausimas, jautrus tik agrastams

Vitalija

Jei,atmink jei subirėtų Europos sajunga,mums tada šakės ir mes paliekam vieni.Nes mes tada neišgyventume be visokių fondų kurius gauname.

iki

kokio cinis kumo isiremino tie sionstatytiniai jav spec t kad valdziagyviai nebesiskaito su prezidentu i povil jon saikos nuomone tai marionete be nukrypimu veikianti pagal svablinija vasaliskai ir be priekaistu===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS