G. Nausėda: I. Šimonytė pažadėjo atidžiai stebėti A. Dulkio darbą pirmaisiais mėnesiais | kl.lt

G. NAUSĖDA: I. ŠIMONYTĖ PAŽADĖJO ATIDŽIAI STEBĖTI A. DULKIO DARBĄ PIRMAISIAIS MĖNESIAIS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad jis pritarė Arūno Dulkio kandidatūrai į sveikatos apsaugos ministrus po premjerės Ingridos Šimonytės pažado atidžiai stebėti ministro veiklą pirmaisiais mėnesiais.

„Premjerė asmeniškai pasižadėjo globoti šį kandidatą, ypatingai pirmaisiais jo darbo mėnesiais ir prisiima atsakomybę ir greitų sprendimų būtinybę, jeigu vis dėlto scenarijus pakryptų ne taip palankiai ir kandidatui sektųsi sunkiau. Įvertinus visas šias aplinkybes, aš nematau pagrindo prieštarauti šio kandidato tapimui sveikatos apsaugos ministru“, – naujienų portalui delfi.lt penktadienį sakė prezidentas.

Galutinį sprendimą dėl A. Dulkio ir dėl kai kurių kitų kandidatų jis teigė priėmęs penktadienį.

„Nulėmė tai, kad šiandien aš nematau, bent jau nebuvo pateikta alternatyvių kandidatų, dėl kurių aš galėčiau sakyti: šitas kandidatas gali veikti sėkmingiau“, – tvirtino G. Nausėda.

Jis sako esantis už tai, kad A. Dulkys įrodytų, jog „yra tinkamas šioms pareigoms“, tačiau pripažino tikėjęsis, jog bus siūlomas šios srities atstovas, kurio patirtis „operatyviniam krizės valdymui“ būtų pravertusi.

„Nebūtinai tai turi būti kažkoks gydantis, operacijas vykdantis medikas ar būtinai epidemiologas, bet tai turėtų būti žmogus, kuris labai gerai ir vidury nakties pažadintas pasakytų, kaip veikia SAM sistema, kokios yra SAM pavaldžios įstaigos, kokie yra planai ir idėjos dėl vaistų kompensavimo tvarkos. Šitoje vietoje, manau, jam būtų buvę paprasčiau, lengviau“, – teigė G. Nausėda.

Prezidentas taip pat atskleidė, kad renkantis kandidatus, pradžioje buvo svarstoma ir Seimo naujokės, su konservatorių sąrašu į parlamentą patekusios medikės Jurgitos Sejonienės kandidatūra.

„Tačiau pati partija pasakė, kad ji ieškos kito kandidato (...). Gal buvo įvertinta, kad stinga patirties konkrečioje vadybinėje srityje, nes ponios Sejonienės specializacija buvo šiek tiek kitokio pobūdžio, nesusijusi su epidemiologija. Turbūt į tai galėtų geriau atsakyti pati partija“, – sakė šalies vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Q

Reikia Dulkio priežiūra patikėti probacijos tarnybai kAm šimonytei

kodel

Palinkejimas Simonytei visi tie nauji jauni Ministrai vogti neturi dar patirties bet jus Ministre Pirmininke stebekit tokius kaip Kreivys kurie turi didziuli bagaza patirties kaip naudotis Ministrui patiketu pinigu maisu Sveiku protu suvokti neimanoma kaip uz sukciavimus pasalintas is Ministro posto Kreivys vel antra karta skiriamas Ministru SLYKSTU

ANEKDOTAS

Išsiskyrusi moteris labai užsinorėjo vyro ir klausia išsiskyrusios draugės , ką daryti..O išsisikyrusi draugė sako teip...Kai man reikia vyro išsikviečiu santechniką, neva kranas teka. O pati einu į kitą kambarį, nusimaunu kelnaites , usivelku trumpą chalatėlį ir pasilenkusi prie jo imu neva grindis šluoti..O jis iš užpakalio ir paduulkina mane....Išsiskyrusi draugė nutarė pabandyti pasinaudoti patarimu....Na galvoja, kažkas netvarkoj su dujine virykle, išsikviesiu dujininką meistrą....Atėjo dujininkas, o jinai nuėjo į kitą kambarį, nusimovė kelnaites ir užsivilko trumpą chalatėlį ir atėjo neva grindu šluoti, pasilenkė...Dujininkas ant jos iškart užšoko...O jinai šaukia NE TEN, NE TEN, ŽEMIAU...O jis jai atsako: Žemiau tai daro santechnikai, o aš tvarkau dujas...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS