G. Nausėda ir dar dešimties šalių vadovai Rusijos atakas įvardijo karo nusikaltimais | kl.lt

G. NAUSĖDA IR DAR DEŠIMTIES ŠALIŲ VADOVAI RUSIJOS ATAKAS ĮVARDIJO KARO NUSIKALTIMAIS

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir dar dešimties regiono šalių vadovai Rusijos vykdomus masinius Ukrainos miestų bombardavimus įvardijo karo nusikaltimais.

„Mūsų valstybių vardu reikalaujame, kad Rusija nedelsiant nustotų atakuoti civilinius taikinius. Mes nenutrauksime pastangų patraukti į teismą asmenis, atsakingus už šiuos nusikaltimus“, – sakoma antradienį paskelbtame pareiškime.

Pareiškimą paskelbė Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Čekijos, Juodkalnijos, Lenkijos, Rumunijos, Slovakijos, Šiaurės Makedonijos ir Vengrijos prezidentai, pranešė Prezidentūra.

Šių šalių vadovai sako pareiškime priminė, kad karo nusikaltimams ir nusikaltimams žmoniškumui netaikoma senatis, o teisę vykdyti teisingumą dėl šių nusikaltimų turi teismai visame pasaulyje.

Vienuolikos valstybių vadovai taip pat nepriimtinais įvardijo Rusijos atstovų grasinimus panaudoti branduolinį ginklą ir dar kartą patvirtino įsipareigojimą ginti savo šalis ir sąjungininkus.

Ukraina pirmadienį pranešė, kad invaziją tęsianti Rusija raketomis atakavo virtinę Ukrainos miestų, tarp jų ir sostinę Kyjivą. Šios šalies prezidento Volodymyro Zelenskio teigimu, taikytasi į energetikos infrastruktūrą.

Ukrainos valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba antradienį pranešė, kad žuvusiųjų per Rusijos surengtą apšaudymą Ukrainoje skaičius išaugo iki 19, dar 105 žmonės buvo sužeisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Nesuprata

Nespės nieko niekur numesti. Kiaušiai per skysti. O jeio ką ir pavyktų, tai atgal gavęs nebenorėtų mėtytis, bo su nato susikibti tai ne su Ukraina pešiotis. Nors ir ukrainiečių keršto akcija bus pakankamai skaudi ir veiksminga, nato nereiks nė rankų teptis.

Budeliui

taip taip, pasauliui labai reikalinga kuo greičiau išprovokuot Putkiną numest viena kitą mažesnę atom'bombikę /taktinę/ ant jawainių šunų kurie įgriso iki gyvo kaulo ir su kuriais turi tiek ilgai terliotis..Tik duokit priežastį

Na taip

pagal Nausėdą ir tuos kitus šalių vadovėlius Rusija turi kariauti neatakuodama:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS