G. Nausėda JAV žiniasklaidai: užimti Lietuvos per dvi dienas neįmanoma | kl.lt

G. NAUSĖDA JAV ŽINIASKLAIDAI: UŽIMTI LIETUVOS PER DVI DIENAS NEĮMANOMA

Lietuvą okupuoti priešų kariuomenei užtruktų ne kelias dienas, o tris ar keturias savaites, Jungtinių Valstijų žiniasklaidai sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Ketvirtadienį publikuotame interviu JAV transliuotojui CNN Lietuvos vadovas pabrėžė, kad prieš trejus metus analitinio centro RAND pateiktas scenarijus, jog Rusija Lietuvą galėtų užimti per 36 valandas, yra pernelyg pesimistinis.

„Tai pernelyg pesimistinis požiūris. Kalbėjau su mūsų generolais ir jie mane patikino, kad neįmanoma užimti Lietuvos per dvi dienas, nes, jų skaičiavimais, tai užtruktų nuo trijų iki keturių savaičių. Ir jei tai tiesa, mes galime tikėtis, kad NATO sąjungininkai atvyks į pagalbą“, – teigė G. Nausėda.

Tai pernelyg pesimistinis požiūris. Kalbėjau su mūsų generolais ir jie mane patikino, kad neįmanoma užimti Lietuvos per dvi dienas.

Kalbėdamas apie Lietuvos politiką Rusijos atžvilgiu, prezidentas pabrėžė, jog yra pasiūlęs „dialogą vietoj kovos“ bei siekį ieškoti kompromisų.

Tuo pačiu jis pabrėžė, kad santykiai su Rusija nebus gerinami Ukrainos sąskaita.

„Rusijos agresija prieš Ukrainą yra netoleruotina. Jei mes vienašališkai bandysime pagerinti santykius su Rusija Ukrainos sąskaita, tai būtų tikrai blogas sprendimas, nes mes gerai pažįstame Rusijos politikus. Jei darysi vienašališkus kompromisus, jie tai palaikys tavo silpnumo ženklu“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (66)

vien,tik

Kenigzbergo pajegos Lietuva pervaziuotu per 24valandas su 'pasipriesinimu', beda ,kai zmogus nesiorentuoja ji supancioje aplinkoje. Vienas KAM su peteliske po kaklu gi porino kad Lietuvos karo islaidos karo strukturom yra tik 100 kartu mazesnes uz rusu .vien Kenigzberge yra 1000 virsijancios Lietuvos ,beda ,kai besmegeniai skaicius skelbia,kurie labai toli no realiu.

Nuomone

Manau, jei tik leistu Nato ir Amerika, rusai pabaltiji paimtu labai greit, ir sedetume visi siknoj, ne neamteleje, ir niekam pasiskust negaletume, kaip buvo po karo, isvadavo, bet uzmirso iseiti.

AK

Savo laiku ir Japonija taip pat galvojo užpuolusi JAV bazes, bet kas įvyko po šiai dienai žinome. Matyt valdžios atstovai nesilaiko Trečio Niutono dėsnio "proto ir pasekmių santykis yra pastovus dėsnis" T.y. Kuo seime protingiau pasireiškia tuo kvailiau išeina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS