G. Nausėda JT Generalinės Asamblėjos sesijoje Niujorke kreipsis į pasaulio lyderius | kl.lt

G. NAUSĖDA JT GENERALINĖS ASAMBLĖJOS SESIJOJE NIUJORKE KREIPSIS Į PASAULIO LYDERIUS

  • 0

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda antradienį Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JT GA) 77-ojoje sesijoje kreipsis į pasaulio lyderius.

Kaip nurodo Prezidentūra, pirmą sesijos dieną suplanuotoje kalboje šalies vadovas daugiausia dėmesio skirs Europos saugumo iššūkiams: Rusijos sukeltam karui, tarptautinės bendruomenės solidarumui su Ukraina ir energetinio, branduolinio saugumo klausimams.

Nuo antradienio maždaug 150 valstybių ir vyriausybių vadovų kalbės ant JT GA Niujorke pakylos. JT narės praėjusią savaitę nubalsavo už tai, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išimties tvarka galėtų kreiptis į Generalinę Asamblėją vaizdo ryšiu, nors tam nepritarė Rusija.

Vizito Niujorke metu G. Nausėda kalbės ir UNESCO rengiamame Švietimo viršūnių susitikime, kur diskutuos švietimo karo ir krizių sąlygomis tema.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentai taip pat susitiks su JT generaliniu sekretoriumi Antoniju Guterresu (Antoniju Guterišu).

Be kita ko, G. Nausėda dalyvaus JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) organizuojamame priėmime, susitiks su Europos, Azijos, Afrikos valstybių vadovais.

Vizito į Niujorką metu šalies vadovas tradiciškai skirs laiko ekonominei diplomatijai ir lietuvių bendruomenei – susitiks su plėtrą Lietuvoje planuojančių JAV bendrovių atstovais, su lietuvių bendruomene Niujorke ir čia gyvenančiais šalies menininkais, teigia Prezidentūra.

Jis taip pat dalyvaus Lietuvos ambasados JAV ir Atlanto tarybos (Atlantic Council) organizuojamame forume energetikos saugumo tema.

Atskira programa numatyta pirmajai poniai Dianai Nausėdienei. Jos iniciatyva vyks trišalis Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos prezidentų sutuoktinių susitikimas.

D. Nausėdienė taip pat dalyvaus Ukrainos draugų grupės diskusijoje šalies lyderio sutuoktinės Olenos Zelenskos kvietimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS