G. Nausėda jau atvyko į Kyjivą: noriu ukrainiečiams pasakyti, jog Lietuva yra kartu su jais | kl.lt

G. NAUSĖDA JAU ATVYKO Į KYJIVĄ: NORIU UKRAINIEČIAMS PASAKYTI, JOG LIETUVA YRA KARTU SU JAIS

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį atvyko į Kyjivą, susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Ką tik atvykau į Kyjivą. Šiandien, Ukrainai pirmą kartą minint Valstybingumo dieną, turėsiu galimybę Aukščiausiojoje Radoje kreiptis į Ukrainos žmones. Noriu jiems dar kartą pasakyti, jog Lietuva yra ir bus kartu su jais. Iki pat pergalės. Tą patį perduosiu ir Ukrainos prezidentui“, – feisbuke apie 10 val. rašė G. Nausėda.

Kaip ketvirtadienio rytą pranešė Prezidentūra, G. Nausėda sakys kalbą kreipdamasis į Ukrainos tautą Aukščiausioje Radoje.

Lietuvos prezidentas planuoja įteikti V. Zelenksiui Vytauto Didžiojo ordiną su aukso grandine. Šis aukščiausias Lietuvos valstybės apdovanojimas Ukrainos vadovui skirtas už nuopelnus kartu su ukrainiečių tauta ginant laisvę ir demokratines vertybes Europoje.

Ketvirtadienį taip pat planuojamas Prezidento apsilankymas brutalią Rusijos karių agresiją patyrusioje Irpinėje šalia Kyjivo.

Rusija vasario 24 dieną pradėjo pasaulio Vakarų pasipiktinimą sukėlusią karinę invaziją į Ukrainą. Beveik pusmetį besitęsiant Rusijos karui prieš Ukrainą Europos Sąjunga iki šiol yra patvirtinusi šešis sankcijų Kremliui paketus. Ukrainai suteiktas Europos Sąjungos šalies-kandidatės statusas.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Gitanas Nausėda
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS