G. Nausėda: lenkų vertinimus dėl „Wagner“ gali lemti ir rinkimai, tai nepaneigia grėsmės | kl.lt

G. NAUSĖDA: LENKŲ VERTINIMUS DĖL „WAGNER“ GALI LEMTI IR RINKIMAI, TAI NEPANEIGIA GRĖSMĖS

Vėliau šiemet laukiantys rinkimai Lenkijoje gali turėti įtakos vertinant grėsmę dėl Baltarusijoje įsikūrusių „Wagner“ samdinių, tačiau tai nepaneigia paties pavojaus, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Lenkijos pusė tam skiria tikrai didelį dėmesį. Aš nesiimsiu vertinti, kiek tai yra lemta tų netrukus įvyksiančių rinkimų Lenkijoje. Taip, negalime šito atmesti“, – interviu „Delfi“ antradienį sakė prezidentas.

„Galbūt tos spalvos kitą kartą būna sąmoningai tirštinamos, bet tai nepaneigia pačios grėsmės“, – pridūrė jis.

Savaitgalį Lenkijos premjeras pareiškė, kad daugiau kaip 100 samdinių priartėjo prie Suvalkų koridoriaus. Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) taip pat teigė, kad „padėtis tampa dar pavojingesnė“ ir tai yra žingsnis link tolesnio hibridinio išpuolio Lenkijos teritorijoje.

Galbūt tos spalvos kitą kartą būna sąmoningai tirštinamos, bet tai nepaneigia pačios grėsmės.

Lietuvos ir Lenkijos pareigūnai yra sakę, kad šalys būtų pasirengusios uždaryti sieną su Baltarusija, jeigu pasienyje įvyktų rimtų incidentų.

Tuo metu G. Nausėda šią savaitę teigė, kad Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ įsikūrimas Baltarusijoje, netoli Lietuvos sienos, kelia rimtą grėsmę, tačiau šiuo metu nėra jokių ženklų ar signalų, kad provokacijos artimiausiu metu būtų planuojamos.

„Wagner“ į Baltarusiją ėmė keltis po birželį nepavykusio maišto Rusijoje, kurį užbaigti, kaip manoma, padėjo autoritarinis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka, leidęs į savo šalį atvykti rusų samdiniams.

 

Gairės: Gitanas Nausėda, Aliaksandras Lukašenka, Wagner, Baltarusija, Lenkija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS