G. Nausėda: Lietuva sulauks daugiau nei planuota „Pfizer“ vakcinos | kl.lt

G. NAUSĖDA: LIETUVA SULAUKS DAUGIAU NEI PLANUOTA „PFIZER“ VAKCINOS

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pranešė, kad kovo antroje pusėje Lietuva sulauks beveik 25 tūkst. daugiau  „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozių, nei buvo numatyta iki šiol.

Šalies vadovo teigimu, apie tai jį informavo Europos Komisijos pirmininkė  Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen)

„Geros žinios iš ES derybų su vakcinų gamintojais. EK Pirmininkė Ursula von der Leyen šiandien mane informavo, kad pasiektas susitarimas dėl papildomų 4 mln. „Pfizer-BioNTech“ vakcinos dozių tiekimo ES valstybėms dar šį mėnesį. Lietuvai tai reiškia 24,6 tūkst. dozių per kovo trečią ir ketvirtą savaites daugiau, nei buvo numatyta iki šiol“, – feisbuke paraše prezidentas.

Lietuvai tai reiškia 24,6 tūkst. dozių per kovo trečią ir ketvirtą savaites daugiau, nei buvo numatyta iki šiol.

Pasak G. Nausėdos, jau nuo balandžio vakcinų tiekimas augs eksponentiškai, todėl jau netrukus visoje Lietuvoje turime būti pasiruošę sklandžiam masiniam skiepijimui.

Europos Komisijos pirmininkė teigė, kad papildomas vakcinavimas padės kovoti su agresyviomis viruso atmainomis ir pagerinti padėtį karštuosiuose taškuose.

„Džiaugiuosi šiandien galėdama paskelbti apie susitarimą su įmone „BioNTech-Pfizer“, kuri valstybėms narėms iki kovo mėnesio pabaigos pasiūlys iš viso keturis milijonus vakcinos dozių, kurios bus pristatytos papildomai be jau suplanuotų dozių. Tai padės valstybėms narėms kontroliuoti naujų atmainų plitimą. Tikslingai naudojant šias dozes ten, kur jų labiausiai reikia, visų pirma pasienio regionuose, jos taip pat padės užtikrinti arba atkurti laisvą prekių ir žmonių judėjimą. Tai yra labai svarbu sveikatos priežiūros sistemų ir bendrosios rinkos veikimui“, – pranešime spaudai teigė ji.

Anot Europos Komisijos, nepaisant to, kad dėl vyresnio amžiaus ir pažeidžiamiausių žmonių skiepijimo visoje ES šiuo metu mažėja mirčių skaičius, Komisijai susirūpinimą kelia tai, kad visoje ES randasi COVID-19 karštųjų taškų. Tai visų pirma lemia naujų atmainų, kurios yra labiau užkrečiamos, plitimas.

„Valstybės narės galės įsigyti iš viso keturis milijonus dozių, proporcingai jų gyventojų skaičiui. Visos šios dozės bus pristatytos iki kovo mėn. pabaigos. Šios dozės papildo pristatymo tvarkaraštį, dėl kurios šiuo metu valstybės narės yra susitarusios su „BioNTech-Pfizer““, – rašoma Komisijos pranešime spaudai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Virginija

Labai laukiam skiepijimo centro polikliklinikoj Vilniuje 65 ir vyresnių

Jonas

Nesiskiepijau ir nesiskiepysiu vafliai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS