G. Nausėda: ministerijas jungti galima, tačiau ne mechaniškai | kl.lt

G. NAUSĖDA: MINISTERIJAS JUNGTI GALIMA, TAČIAU NE MECHANIŠKAI

Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijas sujungti galima, tačiau tai neturi būti daroma mechaniškai, trečiadienį interviu „Info TV“ sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Šitas kelias jungimo nėra blogas, jis yra tikrai svarstytinas, mes tą sakėme ir anksčiau. Tik galbūt reikėtų paimti šitą kompleksą klausimų dar plačiau ir, atsižvelgiant į tai, kad mes judame žaliosios ekonomikos link, tam tikrus problemų blokus iš kitų ministerijų, Aplinkos ministerijos koncentruoti vienoje ministerijoje“, – kalbėjo šalies vadovas.

„Tada būtų ne toks mechaninis tiesiog Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų sujungimas, bet ir įtraukiant tam tikrą problematiką, kuri yra kitose misterijose ir kuri susijusi su Lietuvos prioritetu artimiausiais dešimtmečiais“, – pridūrė jis.

Taip G. Nausėda sureagavo į „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pasisakymus, kad, prezidentui nepaskyrus ekonomikos ministru Luko Savicko, Energetikos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos jau dabar yra „viena ministerija su vienu ministru“, todėl reikėtų jas sujungti.

„Ne tik mūsų rinkimų programoje, bet ir Vyriausybės programoje parašyta, kad mes svarstome galimybę sujungti dvi ministerijas – Energetikos ir Ekonomikos ir inovacijų. Turėjome per kadenciją tą padaryti ir tą padaryti planuojame. Dabar tam yra proga“, – trečiadienį Žinių radijui sakė R. Karbauskis.

„Mes šnekėjome su premjeru, kad sunkiai galėtume surasti žmogų, kuris turėtų didesnę patirtį, labiau tiktų toms pareigoms. Kam siūlyti kitus žmones, jei Luko Savicko patirtis netinka? Tada geriau iš karto pereiname į tą pasirengimą ministerijų jungimui su vienu ministru“, – pridūrė jis.

G. Nausėda taip pat sako, kad tinkamą kandidatą galima rasti ir pačioje Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje.

„Nenoriu primesti savo kandidatų, grįš premjeras, susitiksime ir pakalbėsime. Aš matau ne vieną kandidatą“, – teigė prezidentas.

G. Nausėda praėjusią savaitę atmetė premjero Sauliaus Skvernelio teiktą savo patarėjo L. Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Anot valstybės vadovo, L. Savickui pritrūktų patirties per trumpą kadencijos pabaigos laiką atlikti svarbių sektoriui darbų.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS