G. Nausėda negaili kritikos Vyriausybei: praleido tinkamiausią laiką reformoms | kl.lt

G. NAUSĖDA NEGAILI KRITIKOS VYRIAUSYBEI: PRALEIDO TINKAMIAUSIĄ LAIKĄ REFORMOMS

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad premjerės Ingridos Šimonytės Vyriausybei per pirmuosius valdymo metus taip ir nepavyko skirti užtektinai dėmesio esminių reformų įgyvendinimui.

Todėl, šalies vadovo teigimu, valdantiesiems teks reikalingas reformas atlikti per labai trumpą laikotarpį, o tai, pasak jo, esant sudėtingai vidinei ir išorinei situacijai bus nelengva.

„Aš pasakiau dar savo metiniame pranešime, kurį skaičiau birželio mėnesį, (...) kad iš esmės reformų langas jau pradeda užsiverti ir metų pabaigoje jis liks gana siauras, kad būtų galima įgyvendinti esmines mūsų visuomenės reformas. Tai gaila, kad mes pirmuosius šios Vyriausybės darbo metus užsiėmėme tam tikrais dalykais, kurie yra tikrai antriniai pagal savo reikšmę“, – „Žinių raduijui“ teigė prezidentas G. Nausėda.

Tai leidžia teigti, kad vis dėlto patys tinkamiausi reformoms pirmieji metai praleisti.

„Konkrečiai, sprendėme klausimą, kas turėtų atstovauti Lietuvai Europos vadovų taryboje, visokiems kitiems antrinės, tretinės reikšmės klausimams skyrėme daug dėmesio. Tuo tarpu švietimo reformos, sveikatos apsaugos sistemos reforma tartum nuėjo į antrą planą. Ir dabar, tiesą sakant, aš jau matau, kad tas langas, kuriuo ši Vyriausybė dar galėtų pasinaudoti, jau tikrai gerokai smarkiai užsivėręs“, – pridūrė šalies vadovas.

Todėl G. Nausėda pabrėžia, kad tinkamiausias laikas vykdyti reformas jau praėjo. Pasak jo, dabar valdantiesiems teks esmines reformas atlikti per labai trumpą laiką.

„Tai leidžia teigti, kad vis dėlto patys tinkamiausi reformoms pirmieji metai praleisti ir dabar reikia atlikti tas reformas per jau tikrai labai trumpą laikotarpį, kas esant komplikuotai ir išorinei, ir vidinei situacijai tikrai nelengva“, – akcentavo prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kiaunė

Panašu,kad šis prezidentas dirba savo srityje-– kritikuoja ką vyriausybė bedarytų, todėl net nesuvokia ką jis pats turi daryti.Buvusiam banko klerku per sunku susivokti valstybės valdyme.

Taip

Prezidentas praleido savo laiką, kai galėjo spirti į sub- nę šiai vyriausybei

Ona

Gerb. Prezidente,o jus kokius darbus atlikote? Jus tik kaišiojote pagalius į ratus ir trukdėte vyriausynei normaliai dirbti. Su tiek daug kriźiû nė vienai vyriausynei neteko susidurti . Šimonytė šaunuolė ji dirba ne dėl reitingû.O jūs?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS