G. Nausėda Nyderlanduose susitiks su premjeru, Tarptautinio Baudžiamojo Teismo vadovu | kl.lt

G. NAUSĖDA NYDERLANDUOSE SUSITIKS SU PREMJERU, TARPTAUTINIO BAUDŽIAMOJO TEISMO VADOVU

  • 11

Prezidentas Gitanas Nausėda šios savaitės pabaigoje išvyks į Nyderlandus, kur susitiks su šios šalies premjeru Marku Rutte (Marku Riute), Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) vyriausiuoju teisėju Piotru Hofmanskiu, vyriausiuoju prokuroru Karimu Khanu (Karimu Chanu).

Sekmadienį ir kitą pirmadienį vyksiančio vizito metu Lietuvos vadovas taip pat susitiks su Europos Sąjungos bendradarbiavimo baudžiamosios teisenos srityje agentūros (Eurojust) viceprezidente Margarita Šniutyte-Daugeliene, Nyderlandų karaliumi Willemu-Alexanderiu (Vilemu Aleksanderiu), Nyderlandų lietuvių bendruomene.

Susitikimuose bus aptarti gynybos ir saugumo klausimai, pasirengimas šių metų liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, parama Rusijos užpultai Ukrainai ir Rusijos atsakomybė už padarytus nusikaltimus.

Be kita ko, valstybių pareigūnai kalbėsis apie dvišalį Lietuvos ir Nyderlandų bendradarbiavimą.

Šiuo metu galimus karo nusikaltimus Ukrainoje tiria tiek Jungtinių Tautų Žmogaus teisių komitetas, tiek TBT Hagoje.

Ukraina, Lietuva ir kitos regiono šalys siekia, kad Rusijos agresijos nusikaltimus taip pat tirtų specialus tribunolas, kuris atsakomybėn leistų patraukti ir Kremliaus vadovus.

Praėjusį mėnesį TBT išdavė arešto orderį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl neteisėto ukrainiečių vaikų deportavimo praeitų metų vasarį prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą.

Arešto orderį dėl panašių kaltinimų Hagoje įsikūręs teismas išdavė ir Marijai Lvovai-Belovai, Rusijos prezidento kanceliarijos vaiko teisių įgaliotinei.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

JONAS

ARVIDAI PALAIKAU TAVE BŪTINAI IR LANDZBERGA REIK PADUOTI IR GRYBAUSKAITE NES MELAVO VISUS KOMUNIAGAS PADUOTI UŽ KONSTITUCIJOS PAŽEIDIMUS IR ATIMTI REGALIJAS

Onute

Su ta galva čia kažkas tai neaišku rusu kareivis pjauna ir pakviečia ukrainieti kad nufilmuotu Aš tai anksčiau skaičiau kad rusai vaikus šaudė ir suvalgė Taip ir narkomanas kalbėjo Tikrai iš kur ten ir rusas ir filmuotojas ukrainietis gal abudu ten arbata gėrė

kauniete

Kareivis pjove o ukras filmavo manau kad bandera pridėjo peili prie lavono kaklo ir ukras nufilmavo nes gyvam žmogui pjauti galva galėjo tik ukropas bandera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS