G. Nausėda: partijos neturėtų erzinti žmonių kontroversiškais pasiūlymais | kl.lt

G. NAUSĖDA: PARTIJOS NETURĖTŲ ERZINTI ŽMONIŲ KONTROVERSIŠKAIS PASIŪLYMAIS

  • 4

Partijos neturėtų erzinti Lietuvos žmonių kontroversiškais pasiūlymais, ypač susijusiais su Konstitucijos keitimu, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Penktadienį lankydamasis Plateliuose, Plungės rajone, valstybės vadovas žurnalistams tvirtino pastaruoju metu matantis vis daugiau bandymų keisti Konstituciją ir įstatymus, pritaikant juos momentiniams politiniams poreikiams bei interesams.

„Deja, man susidaro toks įspūdis, kad pakeitimai yra būtent tokie, kurie būtų naudingi arba palankūs konkrečioms partijoms. Dar blogiau, kad įkaitu tampa mūsų svarbiausias dokumentas – Konstitucija. Ir iš karto šitiek pakeitimų vienu metu, juo labiau, tokių pakeitimų, su kuriais nesutinka didžioji lietuvių tautos dalis, kuri Konstituciją savo sprendimu ir priėmė“, – sakė G. Nausėda.

Tai nejaugi Lietuvoje yra tokių partijų, kurios norėtų, kad žmonės apskritai numotų ranka į politiką ir nustotų ja domėtis, vaikščioti į rinkimus?

Taip jis komentavo žiniasklaidos pranešimus, kad Seime ketinama rengti Konstitucijos pataisą, jog savo noru Seimo nario mandato atsisakęs politikas kitą kadenciją į parlamentą negalėtų kandidatuoti. Prezidentas tuo pačiu vertino Seime sudarytą darbo grupę rinkimų sistemai peržiūrėti ir svarstymus dėl galimo vienmandačių rinkimų apygardų atsisakymo ar tiesioginių prezidento rinkimų naikinimo.

„Tai nėra priimtina, tai nėra teisingas kelias, juo labiau, kad turime daugybę problemų ir mūsų vidaus politikoje, ir turėtume padėti pastangas išspręsti šioms problemoms ir šiuo metu neerzinti visuomenės darant tikrai kontroversiškus pasiūlymus ir mėginant juos įgyvendinti“, – kalbėjo G. Nausėda.

Anot jo, tokie sprendimai atitolintų žmones nuo valdžios, politikos.

„Visi sprendimai, kurie mus tolina nuo valdžios, baigsis tuo, kad mes tiesiog nusigręšime nuo valdžios, nedalyvausime rinkimuose ir būsime indiferentiški mūsų politiniam gyvenimui. Tai nejaugi Lietuvoje yra tokių partijų, kurios norėtų, kad žmonės apskritai numotų ranka į politiką ir nustotų ja domėtis, vaikščioti į rinkimus?“ – stebėjosi prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Žinoma to siekia koncervatoriai ,l atsieit laisvės partijų šmėklos,naikintojai Lietivos. Gyvatynas šnypčia su gabrium ir šimonyte vagilka ir visa jų šutvė siekia viską keisti tik savo naudai. Niekšų gauja -jų vieta kalėjime.

S

Koncervai gabriukui ruosia vieta prezidenturoj,nes senasis stukacius negales numirt to nesulaukes.

Anonimas

Praleisi momentą - iškriuš.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS