G. Nausėda Paryžiuje dalyvaus gynybos pramonės renginyje | kl.lt

G. NAUSĖDA PARYŽIUJE DALYVAUS GYNYBOS PRAMONĖS RENGINYJE

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį dalyvaus Paryžiaus gynybos ir strategijos forume, taip pat dvišaliame Lietuvos ir Prancūzijos gynybos verslo atstovų susitikime.

Pirmąkart Prancūzijoje organizuojamas forumas vyksta siekiant sužadinti gynybos pramonės aktyvumą ir paskatinti investicijas šioje srityje, aptarti geopolitinę situaciją.

„Prezidento pagrindinė mintis yra pasakyti, kad karas Ukrainoje nėra apie Ukrainą, kad jis, nori ar nenori, jei mes jo nelaimėsime, ateis visur, ir kad niekas nėra apsaugotas, taip pat – ir Prancūzija“, – BNS sakė prezidento Nacionalinio saugumo grupės patarėja Rima Malakauskienė.

Anot jos, prezidento tikslas yra atkreipti dėmesį į tai, kad įprastos verslo galimybės nebus įmanomos, jei įmonės nedės pastangų spartinti ginkluotės gamybą.

G. Nausėda taip pat atidarys greta pagrindinio renginio vyksiantį dvišalį Lietuvos ir Prancūzijos gynybos pramonės atstovų forumą.

Pasak patarėjos, šis formatas skirtas užmegzti ir išplėsti Lietuvos ir Prancūzijos gynybos srityje dirbančių įmonių ryšius.

„Ieškosime sąlyčio taškų, nes mes Lietuvoje turime galimybes gynybos pramonėje – sensoriai, dronai, IT, medicinos sektoriai. Ieškosime būdų, kaip galėtumėme pasiekti didesnę sinergiją: viena – išnaudoti protinį potencialą, kitas dalykas – kaip paskatinti gamybą“, – tvirtino ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bet \\\\\.../////

kaip makaronas "gardžiai" ranką "pabučiavo" n'Sėdienei.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS