G. Nausėda pasveikino Kroatiją Valstybės dienos proga | kl.lt

G. NAUSĖDA PASVEIKINO KROATIJĄ VALSTYBĖS DIENOS PROGA

  • 1

Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų šalies žmonių vardu pasveikino Kroatijos prezidentą Zoraną Milanovićių ir visus Kroatijos žmones švenčiant 31-ąsias Valstybės dienos metines.

„Nors Lietuva ir Kroatija geografiškai nėra kaimynės, tačiau mūsų šalis sieja vertybių bendrumas, kuriant ateities Europą. Tai lemia mūsų sėkmingą bendradarbiavimą Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje. Esu tikras, kad ir toliau dirbsime kartu kaip draugai ir sąjungininkai, stiprinant saugumą ir stabilumą tiek Rytų kaimynystėje, tiek Vakarų Balkanų regione“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas padėkojo Kroatijai už solidarumą, užtikrinant saugumą Baltijos regione, ir Kroatijos karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje.

Valstybės vadovas taip pat pakartojo, kad Lietuva remia Kroatijos siekius prisijungti prie Šengeno erdvės, euro zonos ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos.

Sveikinime nacionalinės šventės proga prezidentas G. Nausėda Kroatijai ir jos žmonėms palinkėjo sveikatos bei visokeriopos sėkmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žilvinas Ručys

ir kiek tai kainavo Lietuvai išlaikyti prezidentus ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS