G. Nausėda: Prezidentūra labai aktyvi ir vidaus, ir užsienio politikoje | kl.lt

G. NAUSĖDA: PREZIDENTŪRA LABAI AKTYVI IR VIDAUS, IR UŽSIENIO POLITIKOJE

  • 6

Prezidentas Gitanas Nausėda atmeta teiginius, kad galimai buvo mažiau aktyvus karantino metu, kartu jis tikina, jog dabartinis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius naujoje Vyriausybėje ministru dirbti negalės.

„Kiek mes teikėme įstatymų projektų, įvairiausių pasiūlymų – galbūt kai kurie prezidentai tiek ir per trejus metus nepateikia. Dalis iš jų buvo priimta, dalis ne, bet šiuo atveju svarbu suprasti, kad aktyvumas turbūt turėtų būti matuojamas, ne kiek aš epitetų paleidau į vieno ar kito ministro pusę arba kiek kartų trinktelėjau į stalą, o tuo darbu, kuris ir yra realus politiko darbas, tai yra, įstatyminės iniciatyvos, jeigu norite – ir įstatymų vetavimas“, – interviu portalui delfi.lt kalbėjo G. Nausėda.

„Laikau save ir vidaus politikoje, ir užsienio politikoje aktyviu prezidentu“, – reziumavo šalies vadovas.

Tarp ypač sėkmingų pastarojo meto darbo rezultatų jis akcentavo „teigiamus pokyčius užsienio politikoje“, taip pat, jo vertinimu, gerus santykius su Lenkija. Iš probleminių aspektų pirmaisiais prezidento kadencijos metais G. Nausėda paminėjo susisiekimo ministro J. Narkevičiaus klausimą.

„Dėl klaidų. Tikrai neneigsiu, kad klaidų taip pat padarome ir pripažinčiau, kad sakykime, J. Narkevičiaus klausimas – jeigu būčiau išskaitęs iš jo kaktos, kad kils tokių problemų per artimiausią pusmetį – tai būtų buvę kur kas lengviau, bet tuo metu daugelis istorijų, kurios buvo pastaruoju metu paviešintos, na, jos nebuvo žinomos“, – sakė prezidentas.

Jis teigė, kad J. Narkevičius nebus ministru naujoje, po šių metų Seimo rinkimų, formuojamoje Vyriausybėje.

„Sakykime, kuomet rudenį reikės formuoti naują valdančiąją koaliciją, iš tikrųjų, bus visiškai kitos sąlygos ir aš galiu pasakyti tik viena: šitas žmogus artimiausius ketverius metus ministru tikrai nedirbs“, – sakė prezidentas.

G. Nausėda ketvirtadienį jau pasisakė, jog kritikos dėl abejotinų sprendimų ir praeities istorijų sulaukęs J. Narkevičius nebegali užsiimti tiesiogine veikla.

LRT pranešė, kad 2007-2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

J. Narkevičius šiuos kaltinimus vadina šmeižtu. Jis sakė, kad už namo Trakuose renovaciją daugiausia mokėjo jo tėvai, kuriems tuo metu priklausė pastatas, ir jis gali tai įrodyti.

Susisiekimo ministras, siekdamas išsklaidyti abejones dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, šią savaitę taip pat sustabdė finansavimą Trakų rajono vietinės reikšmės keliui šalia Trakų esančiame Varnikų kaime.

J. Narkevičius šią savaitę buvo apklaustas kaip liudytojas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime, kuriuo besiaiškinamos aplinkybės dėl jo nekilnojamojo turto renovacijos sandorių. Nei ministro atstovė, nei teisėsauga šios informacijos išsamiau nekomentuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Augis

Prezidentūros darbas tai Narkevičiaus šmeižimas pagal konsėrvliberastu užsakima, visus metus o daugiau nulis.

Jonas

Prezidentas nuteisė Ministra, nesulaukęs teisėsaugos rezultatu?

Kostia

Prezidentūra visiškas nulis. Blaškosi kaip š... eketėje...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS